28 / 04 / 2024

Harun Reşit Özçiçek kimdir?

Harun Reşit Özçiçek kimdir?

Propa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşit Özçiçek kimdir? Harun Reşit Özçiçek , inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? Harun Reşit Özçiçek, Propa İnşaat'ı ne zaman kurdu?



Harun Reşit Özçiçek kimdir?

Harun Reşit Özçiçek, 1948 yılı Kırşehir doğumlu .  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Harun Reşit Özçiçek, bugün Propa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı.


Harun Reşit Özçiçek, üniversiteden mezun olduktan sonra hukuk işiyle ilgilendi. Daha sonra inşaat ve turizm sektörlerine girdi. Turizm sektöründe zarar ettikten sonra da baba mesleği olan inşaatta karar kıldı.


İnşaat işini küçük yaşlardan itibaren sevdiğini söyleyen Propa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşit Özçiçek, sektöre girişini şu şekilde anlatıyor: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hukuk okudum. Ama inşaat işini küçük yaşlardan beri seviyordum. Tercihimi bu yönde kullandım. Müteahhitlik benim baba mesleğim. Ankara Demetevler o tarihlerde ruhsatsız binalardan oluşuyordu.  Üniversiteden mezun olduktan sonra bilinçli bir tercih yaparak müteahhitlik işine böylece başlamış oldum.


Üniversite öncesinde ve sonrasında babam bu mesleği yaptığından rol modelim oldu. Ancak işin içine girdikçe, özellikle ilk birkaç yılda, farklı bir branşta eğitim aldığımdan kendimi sürekli geliştirmeye çalıştım. Şantiyelerde yaşadım diyebilirim. İşin inceliklerini öğrenmek için çok çalıştım, gözlem yaptım.


Harun Reşit Özçiçek'in sahibi olduğu firmalar:

1.PROPA İnşaat ve Ticaret A.Ş.

2.PROPA Proje Pazarlama İnşaat Limited Şirketi

3.PROPA Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi


Propa İnşaat

Propa İnşaat, 1973 yılında kuruldu. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşit Özçiçek’tir. İcra Kurulu Başkanı ise Can Reşit Özçicek’tir. Yaklaşık olarak Türkiye genelinde 100’e yakın kamu ve özel sektör projesine imza atan Propa İnşaat, PROPA Proje Pazarlama İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, PROPA İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve PROPA Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Limited Şirketlerinden oluştu. 


İlk konut projesini Propa, Ankara Keçiören’de hayata geçirdi. Bu proje; 1973 yılında 86 adet konutun yer aldığı bir proje oldu. 1991 yılında ise 700 üniteden oluşan Aydın Çine Sanayi Sitesi ve Aydın DSİ 21'i Bölge Müdürlüğü hangar ve idari üniteler inşaatlarını gerçekleştirdi.





Geri Dön