02 / 05 / 2024

Haşim İşcan Kültür Merkezi tadilatı yeni baştan yapılıyor!

 Haşim İşcan Kültür Merkezi tadilatı yeni baştan yapılıyor!

Yapıldıktan 5 yıl sonra kusurlarının büyümesiyle neredeyse kullanılamaz hale gelen Haşim İşcan Kültür Merkezi'ni yapan inşaat firması, Büyükşehir Belediyesi'nin elindeki banka teminat mektuplarını geri alma karşılığında tadilata başladı...



Zamanla kullanılamaz hale gelen Haşim İşcan KM'yi yapan müteahhit, hatasını kabul edip tadilata başladı. Yapıldıktan 5 yıl sonra kusurlarının büyümesiyle neredeyse kullanılamaz hale gelen Haşim İşcan Kültür Merkezi'ni yapan inşaat firması, Büyükşehir Belediyesi'nin elindeki banka teminat mektuplarını geri alma karşılığında tadilata başladı. Merkezin yapımını üstlenen Metro Properties Gayrimenkul A.Ş'nin alt yüklenicisi Biat İnşaat'a yaptırdığı kültür merkezinin, görüntüsüyle bile Antalya'ya yakışmayan içler acısı durumu geçen ay Sabah Akdeniz tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

ONBİNLER KULLANIYOR
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Tiyatrosu ile Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi'nin bulunduğu Haşim İşcan Kültür Merkezi, yılda 10 binlerce Antalyalıyı ağırlıyor. Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik, firmanın tadilatı yapması için uzun zamandır uğraş verdiklerini belirtti. Merkezin yapımının bir inşaat ayıbı olduğunu ve bunu düzeltmeleri gerektiğini belirterek yazışmalara başladıklarını anlatan Çevik, "Onlar da bunu kabul ettiler ve 'imalat bizim hatamız' diyerek bedelsiz olarak tadilata başladılar. İnsanlar işi yapıp çekip gitmemeli, sonrasında işlerine sahip çıkmaları gerekiyor. Sonuçta durumu kabul ettirdik. Belediyenin cebinden para çıkmadan yapılıyor" diye konuştu.

7 BANKA MEKTUBU
Belediyenin 4 ay süre öngördüğü tadilatın Aralık ayında bitmesi bekleniyor. İşin sonunda kontrolü yapacak olan belediye, istenilen 8 başlıktaki işlemlerin yapıldığına kanaat getirirse 7 banka teminat mektubunu firmaya iade edecek. Belediyenin yapılmasını istediği tadilat işlemleri ise şöyle; dış cephe kaplamaları, dış cephe doğramaları ve dış cephe yağmur suyu tesisatı, çatı izolasyonu, ıslak hacim dilatasyon, kapı lentoları ile yangın sistemi.


Sabah Akdeniz

Geri Dön