18 / 05 / 2024

Hatay Reyhanlı'ya fakülte binası isteniyor!

Hatay Reyhanlı'ya fakülte binası isteniyor!

Reyhanlı Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Saruhan, meslek yüksek okulu bulunan ilçeye bir fakülte kazandırılması amacıyla üniversite rektörü ile yaptıkları görüşmeden olumlu sonuç aldıklarını bildirdi...



Hatay'ın Reyhanlı ilçesine fakülte açılması yönünde yapılan girişimden olumlu sonuç alındığı belirtildi. 


Reyhanlı Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Saruhan, meslek yüksek okulu bulunan ilçeye bir fakülte kazandırılması amacıyla Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ile yaptıkları görüşmeden olumlu sonuç aldıklarını söyledi.


Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin Hatay'da bir fakülte binası yapma isteği bulunduğunu belirten Saruhan, derneğin Reyhanlı Temsilcisi Hamit Şanverdi'nin girişimi ile binanın Reyhanlı'ya yapılmasını sağlayacağız. İlçenin ticari yapısına uygun olarak lojistik fakültesi kazandırmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.

MKÜ Rektörü Güder'in Reyhanlı'ya gelerek binanın yapılması ile ilgili inceleme yapacağını söyleyen Saruhan, ilçeye 4 yıllık fakülte kazanımı ile birlikte sosyal- kültürel ve ekonomik yönden canlılık getireceğini belirtti. UND Reyhanlı Temsilcisi Hamit Şanverdi ise fakülte binası yapımı için genel merkez nezdinde çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.


Zaman Gazetesi


Geri Dön