29 / 04 / 2024

Hatay'da 3 yıl kiralık açık otopark ihalesi 5 Mayıs'ta!

Hatay'da 3 yıl kiralık açık otopark ihalesi 5 Mayıs'ta!

Hatay İmar, Otopark, Turizm, Ziraat, Temizlik, Taşımacılık, Sağlık, Eğitim, Madencilik, Teknoloji, Medya Taahhüt ve Ticaret A.Ş. tarafından İskenderun, Payas ve Erzin İlçelerinde 5.173 adet araçlık yol boyu açık otoparklar 36 aylığına kiralanacak.



5.173 ADET ARAÇ KAPASİTELİ YOL BOYU AÇIK OTOPARKLARIN İŞLETME HAKKININ KİRALANMASI İŞİ İHALE EDİLECEKTİR


Hatay İmar, Otopark, Turizm, Ziraat, Temizlik, Taşımacılık, Sağlık, Eğitim, Madencilik, Teknoloji, Medya Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketinden:


1 - İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ:

a) Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 06/04/2015 tarihli ve 82 sayılı Kararı’na istinaden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yapılan protokolle şirketimiz Hatay İmar, Otopark, Turizm, Ziraat, Temizlik, Taşımacılık, Sağlık, Eğitim, Madencilik, Teknoloji, Medya Taahhüt ve Ticaret A.Ş.'ye (Şirket) işletme hakkı devredilen Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanı içinde bulunan Antakya, İskenderun, Payas ve Erzin İlçelerindeki cadde, bulvar ile muhtelif yerlerdeki 5.173 adet araçlık yol boyu açık otoparkların işletme hakkının 36 (otuzaltı) aylığına kiralanmasına ilişkin ihaledir.

b) İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35/a maddesine istinaden "Kapalı Teklif, Artırma Usulü" ile yapılacaktır. İsteklilerden kapalı teklif sunanların tekliflerinin ihale saatinde zarflarının açılarak değerlendirilmelerine müteakip, yeterliğe sahip istekliler arasında artırma yapılacaktır.

c) İşletme hakkının sözleşme tarihinden itibaren 36 (otuzaltı) aylığına kiralanmasına ilişkin işin 36 (otuzaltı) aylık toplam muhammen kira bedeli (KDV hariç) 5.574.341,25 TL (BeşmilyonbeşyüzyetmişdörtbinüçyüzkırkbirTL, Yirmibeş Krş)'dir. Artırım bu bedel üzerinden yapılacaktır.

İhalenin yapıldığı yılın kira bedeli, ihale bedeli olup, bunu izleyen yıldaki sözleşme yapılan aya denk gelen ay sonunda yapılacak kira artışı, TÜİK tarafından açıklanan Yİ-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi’nin bir önceki yılın aynı ayına göre değişim) oranında yapılır. Küsurlu rakamlar bir üst rakama tamamlanır. Kiracı ayrıca bir ihtarname keşidesine gerek kalmaksızın kira artışını kabul ve taahhüt etmiş ve kira artışı yapılmış sayılır. 36 (otuzaltı) aylık kira akdinin sonunda sözleşme sona erecek ve söz konusu iş yeniden ihaleye çıkarılacaktır.

d) Şirket, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.


2 - İHALE ŞARTNAMESİ VE BEDELİ:

Şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Havuzlar Mahallesi  İzmir  Caddesi Habibi Neccar Sosyal Tesisleri Antakya/Hatay adresinde ücretsiz olarak görülebilir. İhaleye katılacak olanların şartname almaları zorunludur.

İhaleye katılacak gerçek ya da tüzel kişi istekliler, şartname ve eklerini, Şirket’in Türkiye Finans Bankası Antakya Şubesi’ndeki 1137160-4 No’lu hesabına 1.000,00 (bin) TL yatırarak, bedelin yatırıldığına ilişkin banka dekontunu da 4 üncü maddede belirtilen adrese ibraz ederek, yine bu adresten temin edebilirler.


3 - GEÇİCİ VE KESİN TEMİNAT TUTARI:

İhalenin geçici teminat tutarı 167.230,24 (YüzaltmışyedibinikiyüzotuzTL, Yirmidört Krş) olup, kesin teminat tutarı ise ihalede gerçekleşen bedelin 36 (otuzaltı) aylık tutarı üzerinden % 6 oranında hesaplanacaktır. Teklif edilen bedelin % 3’ünden az oranda geçici teminat veren isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.

Geçici veya kesin teminat olarak Tedavüldeki Türk Parası, bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgelerden oluşacaktır.

Geçici ve kesin teminat tutarı, Türk Lirası olarak Şirket’in Türkiye Finans Bankası Antakya Şubesi’ndeki 1137160-4 No’lu hesabına yatırılabilir veya süresiz teminat mektubu ya da devlet tahvili veya hazine kefaletine haiz tahvil olarak da verilebilir.


4 - İHALE YERİ, SAATİ VE ZARFLARIN TESLİM SÜRESİ:

a) İhale, Havuzlar Mahallesi İzmir Caddesi Habibi Neccar Sosyal Tesisleri Antakya/Hatay adresinde yapılacaktır.

b) İhale, 05/05/2015 Salı günü, saat 10:00’da yapılacak olup, aynı gün saat 14:00’da açık artırma yapılacaktır.

c) İhaleye katılacak gerçek ya da tüzel kişi isteklilerin, zarflarını Havuzlar Mahallesi İzmir Caddesi Habibi Neccar Sosyal Tesisleri Antakya/Hatay adresine ihale günü ihale saatine kadar vermeleri gerekmektedir.


5 - İSTEKLİLERDE ARANACAK ŞARTLAR:

Teklifler aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerecek şekilde hazırlanacaktır:


A) İÇ ZARF

İç zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerecektir:

a) Teklif Mektubu,

b) İhaleye iştirak eden gerçek veya tüzel kişiler, teklif sahibi (kendisi) veya kanuni vekili tarafından imzalanacak olan teklifle birlikte, şartname ve sözleşme tasarısının da aynen kabul edildiğini belirteceklerdir. Teklifler hem rakamla hem yazıyla açık olarak yazılacaktır. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti ve düzeltme bulunan teklifler reddedilir, istekliler hiç ihaleye girmemiş kabul edilir.


B) İÇ ZARFIN KAPATILMASI

Bu teklif bir zarfa kapatıldıktan sonra, zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olan açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir.


C) DIŞ ZARF

a) İstekli Gerçek Kişiyse:

1) Kanuni ikametgâhının olması,

2) Türkiye’de tebligat için adres göstermesi, diğer iletişim bilgilerini bildirmesi,

3) İhaleye katılabilmesine ilişkin dilekçe,

4) Vekâleten iştirak ediyorsa yetkili olduğuna dair noterden vekâletname ile imza beyanı,

5) Nüfus cüzdanı sureti,

6) İhale şartnamesinin satın alındığını belirten makbuz aslı,

7) Geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya limit dâhili banka teminat mektubu, devlet tahvili, hazine kefaletine haiz tahvil,

8) Teklifleriyle birlikte sunacakları, parkomat el cihazlarının teknik şartnamedeki özelliklere sahip olduğunu gösterir katalog, broşür, standart belgeler,

9) İhale tarihi itibarıyla SGK prim borcu ve vergi borcu yoktur yazısı,

10) İsteklilerin, ihale dosyasında sunulan şartname ve sözleşme tasarısına uyacaklarına dair noter tasdikli taahhütname,

11) Devlet ihalelerine katılmaktan yasaklı olmadığına dair yazılı beyan,

12) İlan tarihinden sonra, ihale tarihinden önce alınmış, kullanılmamış nakit kredisi ile kullanılmamış teminat mektubu kredisini gösteren banka referans mektubu. Kullanılmamış nakit ve teminat mektubu kredisinden herhangi biri muhammen bedelin % 10 undan az olamaz.

b) İstekli Tüzel Kişiyse:

1) İhaleye katılabilmesine ilişkin dilekçe,

2) Türkiye’de tebligat için adres göstermesi, diğer iletişim bilgilerini bildirmesi

3) İdare merkezinin bulunduğu yerin mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret odasından veya diğer resmi makamlardan şirketin siciline kayıtlı ve halen faaliyette olduğuna, ihaleye katılmasında sakınca olmadığına dair ihale yılı içinde alınmış belge,

4) Şirketin imza ve yetki sirkülerinin veya şirketin adına girişimde bulunacak (ihaleye girecek) kimse veya kimselerin bu şirketin vekili olduğuna dair noterden onaylı vekâletname ile imza beyanı,

5) Geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya limit dâhili banka teminat mektubu, devlet tahvili, hazine kefaletine haiz tahvil,

6) İhale şartnamesinin satın alındığını belirten makbuz aslı,

7) Bağlı olduğu vergi dairesinden alınmış olan mükellefiyet kayıt yazısı ve vergi borcu olmadığına dair belge,

8) Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınmış olan mükellefiyet ve prim borcu olmadığına dair belge,

9) Teklifleriyle birlikte sunacakları, parkomat el cihazlarının teknik şartnamedeki özelliklere sahip olduğunu gösterir katalog, broşür, standart belgeler,

10) İsteklilerin ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek ya da tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) bentlerinde istenilen belgeleri ayrı ayrı sunmaları gerekmektedir. Ayrıca bu şartnameye uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklık sözleşmesini vermeleri gerekmektedir. (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.)

11) İsteklilerin, ihale dosyasında sunulan şartname ve sözleşme tasarısına uyacaklarına dair noter tasdikli taahhütname,

12) Devlet ihalelerine katılmaktan yasaklı olmadığına dair yazılı beyan,

13) İlan tarihinden sonra, ihale tarihinden önce alınmış, kullanılmamış nakit kredisi ile kullanılmamış teminat mektubu kredisini gösteren banka referans mektubu. Kullanılmamış nakit ve teminat mektubu kredisinden herhangi biri muhammen bedelin %10 undan az olamaz.


D) DIŞ ZARFIN KAPATILMASI:

Yukarıda belirtilen belgeler ve iç zarf bir zarfa konularak kapatılacaktır. Bu zarfın üzerine, isteklinin adı, soyadı ve açık adresi ve teklifin hangi işle ilgili olduğu yazılarak kapatılacaktır. İç zarfta olduğu gibi dış zarfın da yapıştırılan yerinin mühür mumu veya imza ile işaretlenmesi, ihtilafa yol açmaması bakımından gereklidir.

İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.



Geri Dön