16 / 05 / 2024

Hatay'da 96 prefabrik iş yeri esnafa teslim edildi!

Hatay'da 96 prefabrik iş yeri esnafa teslim edildi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen  Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde yapımı tamamlanan 96 prefabrik iş yeri esnaflara verildi.



Hatay ilinde koordinatör vali olarak görev yapan Osman Kaymak, kurayla tespit edilen 96 esnafa yeni iş yerlerinin anahtarını teslim etti.

İl genelinde 3 bin 800 iş yeri yapılması için çalışma yapıldığını kaydeden Kaymak, bunlardan 2 bin 500'ünün hak sahiplerine teslim edildiğini aktardı.

Anahtar teslim programına Hatay Vali Yardımcısı Onur Özaydın vile Ticaret İl Müdürü Halit İlmek ile hak sahibi esnaflar katılım sağladı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Hatay'da işletmeleri yıkılan ya da ağır hasar alan 67 esnaf, yapımı sona eren çelik konstrüksiyonlu geçici iş yerlerinin teslimi de gerçekleştirildi.

Ayrıca "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da, afetzedeler için Altınözü'nde yapımına başlanan kalıcı dairelerin inşaatı sürüyor.

Hatay Altınözü'nde depremlerden sonra temeli atılan 364 konutun yer alacağı 20 bloktan 4'ünün kaba inşaatı tamamlandı.

Temelleri atılan diğer konut bloklarının da birkaçında kaba inşaatlarında sona gelindi. 

Diğer yandan depremlerin ardından Altınözü ilçesinde arazi belirleme ve zemin etüdü çalışmaları sonrasında köy evlerinin inşası start aldı.

Farklı noktalarda 2 bin 800 evin inşa edilmesinin hedeflendiği ilçede, Babatorun Mahallesi'ndeki alanda bazı evlerin kaba inşaatı da tamamlandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden sonra kurulumu bitirilen toplamda 17 bin 400 konteyner 65 bin 255 vatandaşın kullanımına sunuldu.

Hatay Vali Vekili Oğuzhan Bingöl yaptığı açıklamasında Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden sonra bugüne kadar Hatay'da 175 bölgede 54 bin konteyner inşasının devam ettiğini ve bunlardan kurulumu tamamlanan 17 bin 400 konteynerin 65 bin 255 vatandaşın kullanımına sunulduğu bilgisini verdi.

Hurda fiyatlarına dev indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları yerle bir oldu! 26 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Bakan Kirişci'den son dakika buğday alım fiyatı açıklaması: Seçimden sonra belli olacak! 


Geri Dön