06 / 05 / 2024

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle hava yollarında şimdiye kadar görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Avrupa'da pek çok havalimanında uçuşlar zamanında yapılamıyor. Hava yolları yetkilileri ve işletmeciler ise çözümün kısa vadede gelmeyeceğini ifade ediyor.



"Avrupa’dan Türkiye’ye uçan Türk Hava Yolları (THY), Pegasus ve SunExpress gibi uçak şirketlerinin uçuşlarında, şirketlerden dolayı bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Yalnız havalimanı personelinin yetersiz oluşu nedeniyle, seferlerde aksamalar oluyor. Çünkü yolcuların biniş ve bagaj işlemlerinde uzun zaman alıyor, ayrıca polis kontrolünde de yetersizlik olduğu gözlemleniyor. Pasaport kontrol noktalarında yoğunlaşmalar oluyor. Bu nedenle yolcuları 3 saat önceden havalimanlarına gitmeleri konusunda uyarıyoruz."

THY BAGAJ FİYATI TARİFESİ GETİRDİ BİLET FİYATLARI ARTTI

Bu arada izin sezonu öncesinde çok sayıda Türkiye kökenli göçmen uçak bilet fiyatlarının geçen yıla kıyasla çok büyük oranda artmasında şikayetçi. Bunun bir sebebi Türk Hava Yolları’nın çıkardığı yeni uygulamayla yurtdışı biletlerine bagaj tarifesi getirmesi. Bahattin Kaya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan savaşın da fiyatları olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

"Rusya’nın hava sahasının kapanması, Türkiye üzerinden gerçekleşen uçuşlara daha yoğun bir ilgiye neden oldu. THY’de bu yüzden ciddi bir yoğunluk yaşanmakta. Fiyatlar da bu nedenle oldukça yükseldi. Okul tatillerinin başlaması ile fiyatlarda ikinci bir artış söz konusu olacak. 4 kişilik bir ailenin Berlin’den Türkiye’ye, Adana’ya uçuşu 2000 Euro. Duyumlarımıza göre büyük bir kitle bu fiyatlar nedeniyle arabayla Türkiye’ye gitmeyi planlıyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön