27 / 04 / 2024

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde hazine arazisine kaçak konut inşa eden kişiye Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri engel oldu. İnşaatı yine sahibi yıkmak zorunda kaldı.



Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi'nde hazine arazisine kaçak konut inşa ettiği ihbarı üzerine harekete geçen Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri hazine arazisine E.Ç. isimli bir şahıs tarafından kaçak ve ruhsatsız bir şekilde konut yaptırıldığını belirledi.

Sözcü gazetesinden Yaşar Anter’in haberine göre, yapılan inceleme ve tespitlerden sonra hazine arazisine yapılan kaçak ve ruhsatsız bir şekilde inşaatına başlayan E.Ç.'ye işçiler ve iş makineleri ile yıktırılarak arazi temizlettirildi.

Hazine arazilerinde kaçak yapılara ilişkin denetimlerin arttırıldığı ifade edildi.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

REZERV ALANLARINDAN KORKMAK GEREKİYOR MU?

Öte yandan, Gayrimenkul İktisatçısı Büyükduman, kentsel dönüşüm kanunundaki yeni yaptırımları açıklayarak  artık eski yerleşim bölgeleri de rezerv alanı olarak ilan edileceğini paylaştı. 

İstanbul'un içinde kentsel dönüşüm bölgeleri bulunduğunu aktaran Büyükduman, ''Bu bölgede rezerv yapı ilanı ediliyor” diye konuştu.

Dere sahasında ikamet edenler için Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca imara tamamen kapatılacağı aktarıldı. Büyükduman kanuna göre '' Burası afet riski altında olduğu için seni başka bir bölgeye almak zorundayız.'' deniliyor.

Büyükduman kentsel dönüşüm kanununa ilişkin karar alma yeterliliğinin yüzde 50,01 olduğunu söyleyerek tebligat konusuna değindi. Büyükduman ''Rezerv alanlarından ben olsam korkmam'' dedi.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

KONUT ALMA MI, SATMA MI ZAMANI?

Öte yandan, Büyükduman ''Birinci el ev satın alma zamanı mı?” diye merak eden vatandaşlara, “Evet. Tam zamanı” dedi. İnşaat şirketleri inşaat maliyetlerindeki artışın ev fiyatlarını geçecek düşüncesiyle “Şimdiden konutu satayım. Devam eden inşaatın malzemesini alarak en azından malzeme tarafında zararımı minimize edeyim” düşüncesinde olduklarının altını çizerek, “Sıfır konut için tam zamanı” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda, Büyükduman, “İkinci el konutların fazla olduğu bir yerde ikamet ediyorsanız alma zamanı değil. Fiyatları düşürmek için konut satıcıları fiyatlarda ısrarcı olur” değerlendirmelerinde bulundu.

İkinci el konut almak isteyen vatandaşların parasını alternatif yatırıma enstrümanlarında tutmasını önerdi.  Büyükduman ''3-4 ay, belki de 5 ay beklemenizde yarar var” dedi.

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

Bakan Özhaseki: ‘TOKİ bizim yüz akımız oldu’

Geri Dön