10 / 05 / 2024

Hazinede dev borçlanma! 2 ihalede toplam...

Hazinede dev borçlanma! 2 ihalede toplam...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından organize edilen 2 ihalede 43 milyar 576,3 milyon TL borçlanmaya gitti.



NOMİNAL TEKLİF NEDİR?

Nominal teklif, bir mal veya hizmet için bir alıcı veya teklif sahibi tarafından yapılan bir ön veya bağlayıcı olmayan tekliftir. Genellikle resmi veya bağlayıcı bir tekliften önce yapılır ve satıcının veya sağlayıcının potansiyel bir işlemdeki ilgisini ölçmeyi amaçlar. Nominal bir teklif yasal olarak bağlayıcı değildir ve herhangi bir zamanda alıcı veya teklif sahibi tarafından geri çekilebilir veya değiştirilebilir.

Hazinede dev borçlanma! 2 ihalede toplam...


REFERANS FAİZ ORANI NEDİR?

Gösterge faiz oranı olarak da bilinen referans faiz oranı, bir ülkedeki diğer faiz oranları için bir kıyaslama noktası olarak kullanılan standart bir faiz oranıdır.  Bu oran tipik olarak bir merkez bankası veya başka bir para otoritesi tarafından belirlenir ve krediler ve ipotek faiz oranları gibi ekonomideki diğer faiz oranları için bir ölçüt olarak kullanılır. Referans faiz oranı, borç para almanın maliyeti için bir ölçüt sağlamayı amaçlar ve bir ekonomideki genel faiz oranları seviyesini etkilemek için kullanılır. Enflasyonu kontrol etmek veya ekonomik büyümeyi teşvik etmek gibi ekonomik hedeflere ulaşılmasına yardımcı olmak için para politikası için bir araç olarak kullanılabilir.

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Buğday, arpa, mısır Tarfin'e amanet! Bir çok ilde uygulama başladı

Fortnite v23.20 güncellemesi bekleyenler! İşte özellikleri


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön