08 / 07 / 2024

Buğday, arpa, mısır Tarfin'e amanet! Bir çok ilde uygulama başladı

Buğday, arpa, mısır Tarfin'e amanet! Bir çok ilde uygulama başladı

Tarfin Tarım A.Ş İş Geliştirme Müdürü Mansur Yılmaz, Tarfin'in çiftçiye hizmetleri konusunda Tarımdan Haber'in sorularını yanıtladı. İşte Yılmaz ile yapılan röportajda dikkat çeken başlıklar... 



ÇİFTÇİLER GÜBRE, YEM, TOHUM FİYATLARINI KARŞILAŞTIRARAK EN UYGUN GİRDİYE ULAŞABİLİYOR

1- Tarfin hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Tarfin, tarım sahasında çiftçilerin gübre, tohum ve yem gibi kalemlere yönelik peşin gereksinimine çare üretmek ve bu ihtiyaçları talep ettikleri vadelerle karşılamak amacıyla 2017’de hayata geçirildi. Türkiye’de tarımı desteklemek için yola çıkan Tarfin, sunduğu teknoloji ile hem güçlü bir ekonominin olmazsa olmazlarından olan çiftçilerin emeğini hem de ülkemize ve ileriye yönelik sundukları değeri koruma altına almayı amaçlıyor.  

Tarfin, ürettiği cihaz öğrenmesine dayalı tarımsal riziko skorlama tipinden faydalanarak çiftçilerin gereksinim duyduğu tarım girdilerine hasat ve kurban vade ödeme alternatifleri ile ulaşmasını sağlıyor. Mobil uygulama ile çiftçiler yakınlarındaki tarım bayileri denetleniyor ve gübre, yem, tohum ücretlerini 
karşılaştırarak en uygun maliyete ulaşabiliyor.

2017 senesinde ilk sermaye yatırımına kavuşan Tarfin, Syngenta ve Yara gibi tarım alanında birçok önemli yatırımcı aracılığı ile  desteklenmeye devam ediyor.

80 ilde 1211 yetkili satış yeri olan şirketin hizmetlerinden 50.000’den fazla çiftçi faydalandı. Çiftçiler, Tarfin mobil uygulaması ve yetkili satış noktası vesilesi ile işlemlerini 4 dakika içinde bitirerek ürünlerini teslim alabiliyor. Çiftçiler, Tarfin ile girdilerini uygun ücret seçenekleriyle sağlamalarının yanı sıra kefil, ipotek, dosya masrafı, kart ücreti ve üyelik aidatı gibi ilave giderler altına girmekten de sıyrılıyor.

TARFİN'İN ÇİFTÇİYE SUNDUĞU HİZMETLER NELERDİR?

2- Tarfin’in çiftçiye en büyük sunuları nelerdir? Bu hizmetler içinde özellikle çiftçi – teknoloji bağını yükseltmek istediğinizi gözlemliyoruz buradaki vizyonunuz nedir?

Tarımın devamlılığını sağlamak ve çiftçinin peşin gereksinimilerine çare olmak üzere Tarfin platformu üzerinden gübre, tohum ve yem gibi girdi alışverişini, çiftçinin istediği vadeye uygun şekilde gerçekleştiriyoruz. Tarfin Mobil uygulama, kefil, ipotek ve ilave masrafın olmaması gibi yararlar, dönemin çok kıymetli olduğu çiftçiler için çok avantaj sağlıyor ve oldukça ilgi görüyor.

 Buğday,arpa,mısır Tarfin'e emanet! Bir çok ilde uygulanmaya başladı 

Buğday, arpa, mısır Tarfin e amanet! Bir çok ilde uygulama başladı
Tarfin'in tarımda çiftçilerin gübre, tohum ve yem gibi masraflara yönelik peşin ihtiyacına çözüm sunmak ve bu ihtiyaçları talep ettikleri vadelerle karşılamak vesilesi ile 2017’de hayata geçirildiği

İlk etapta sadece tarım girdilerini peşin veya vadeli olarak en uygun ücretlerle çiftçiye ilettiğimiz Tarfin modelimiz varken, bugün satış noktalarının  ürün tedarikine has Tarfin Pro ve çiftçinin hasat sonrası olası gelir kaybını engellemeyi amaç edinen Tarfin Emanet olmak üzere iki yeni iş modellerimiz de bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön