28 / 04 / 2024

Hazır beton sektörü bu yıl yüzde 5'in üzerinde büyüyecek!

Hazır beton sektörü bu yıl yüzde 5'in üzerinde büyüyecek!

Yavuz Işık, "Hazır beton sektörü geçen yıl yüzde 10 büyüdü. İnşaat sektörünün canlanmasına paralel hazır beton sektörü de canlanacak. Bu yıl yüzde 5'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz" dedi.




Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır beton üretiminin geçen yıl 102 milyon metreküpe ulaştığını belirterek, "Hazır beton sektörü geçen yıl yüzde 10 büyüdü. İnşaat sektörünün canlanmasına paralel hazır beton sektörü de canlanacak. Bu yıl yüzde 5'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz" dedi. 


AA muhabirine hazır beton sektörünü değerlendiren Işık, ekonomik krizle bütün dünyada inşaat sektörünün inişe geçtiğim, Avrupa'nın hala kendini toparlamaya çalıştığını belirterek, Amerika'da yükseliş gözlenirken, geçen yıl yüzde 10 büyüyen hazır beton sektörünün bu yıl da yükselişini sürdürdüğünü kaydetti. 


Işık, Avrupa inşaat sektörünün 2008 yılında başlayan ekonomik krizi atlatamadığına vurgu yaparak, 2007 yılından itibaren azalan beton üretiminin bunun en büyük göstergelerinden biri olduğunu, tüm Avrupa-Birliği ortalamasında beton üretiminin yüzde 25 azaldığını söyledi. 


Ankara Son Söz


Geri Dön