28 / 04 / 2024

Hazır beton ve çimento sektörü temsilcileri toplandı!

Hazır beton ve çimento sektörü temsilcileri toplandı!

Hazır beton ve çimento sektörü temsilcileri, Rekabet Kurulunun başlattığı sektör araştırması kapsamında bir araya geldi. Toplantıya Rekabet Kurumu 2. Başkanı Kenan Türk başkanlık etti...



 Hazır beton ve çimento sektörü temsilcileri, Rekabet Kurulunun başlattığı sektör araştırması kapsamında bir araya geldi. Rekabet Kurumu 2. Başkanı Kenan Türk başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, Kurumun toplantı salonunda gerçekleştirildi.İnşaat ve müteahhitlik sektöründeki gelişmeye paralel olarak hazır beton sektörünün hızla geliştiğini belirten Türk, özellikle son dönemde çimento sektörünün de önemli performans sergilediğini söyledi. Kurum olarak üzerinde çalıştıkları araştırma ile çimento sektörünü derinlemesine incelemeye aldıklarını belirten Türk, amaçlarının sektörü piyasa dinamikleri başta olmak üzere tüm yönleri ile incelemek olduğunu kaydetti. 


Çimento sektöründeki sorunların temeline inmek, doğru ve etkili çözüm mekanizmaları geliştirmek için ilk defa kapsamlı bir veri seti oluşturduklarını ifade eden Türk, pazar araştırması sonucunda sektördeki rekabet kaygılarının nedenlerini ve çözüm mekanizmalarını kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi. 

Toplantıya Türkiye Müteahhitler Birliği, Türkiye Hazır Beton Birliği, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşverenleri Sendikası, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu temsilcileri ile diğer sektör temsilcileri katıldı. Temsilciler, Rekabet Kurumunun başlattığı sektör araştırmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve buna katkı sağlayacaklarını ifade etti.


Hürses


Geri Dön