04 / 05 / 2024

Hem çalışan hem çocuk bakan annelere müjde. 55 bin 372 lira verilecek

Hem çalışan hem çocuk bakan annelere müjde. 55 bin 372 lira verilecek

Artan asgari ücret ile birlikte tüm ödemeler de arttı. İşte hem çalışan hem de çocuk bakan annelere sağlanan ödeneklerde yeni rakamlar…



Asgari ücrete gelen temmuz ayı zammı ile birlikte ödemeler arttı. Yasalar, hem çalışan hem de çocuklarına bakan kadınlar için istihdamda kalmaları sağlayarak desteklerde bulunuyor. Konu ile alakalı üç  farklı ödeme mevcut. Bunlar; rapor, çocuk ve emzirme ödeneği (süt parası). Temmuz itibarıyla rapor parasına da zam gelmiş oldu.

Annelere gerçekleştirdiği doğumda en yüksek katkıyı, izinli olduğu dönemi ele alan ‘doğum parası (rapor)’ sağlıyor. Doğum parasının en düşük tutarıysa asgari ücrete endeksli olmuş durumda.

1 Temmuz tarihe kadar çalışan yeni anne olmuş kişiye; 12 bin 454 lira doğum parası ödenmekteydi. Posta’nın haberine göre; 1 Temmuz ile asgari ücrete yapılan % 29.3’lük ara zam ile birlikte taban ödeme tutarında da artış sağlandı.

Bu şekilde; 5004 TL şeklinde hesaplanan doğum izni parası, 6147 TL’lik yeni brüte göre hesaplanmış olacak. Bu hesaba göre yeni anneye sadece doğum parası şeklinde 16 bin 106 lira ödenmiş olacak.

Hem çalışan hem çocuk bakan annelere müjde. 55 bin 372 lira verilecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön