18 / 05 / 2024

Hem çalışan hem çocuk bakan annelere müjde. 55 bin 372 lira verilecek

Hem çalışan hem çocuk bakan annelere müjde. 55 bin 372 lira verilecek

Artan asgari ücret ile birlikte tüm ödemeler de arttı. İşte hem çalışan hem de çocuk bakan annelere sağlanan ödeneklerde yeni rakamlar…



112 GÜNLÜK İZNE GÖRE

Doğum izni ödemesi ise doğum yapmadan önce ve sonra toplam kullanılan 112 günlük (16 hafta) izin süresi üzerinden hesaplanmakta. İkiz ve üçüz çocuk olursa bu süre zarfına iki hafta daha eklenecek.

Para, annenin ismiyle açılan Ziraat Bankası hesabına doğum izni bittikten sonra yatacak. Paranın yatıp yatmadığını ise ‘turkiye.gov.tr adresinden kontrol edebilirsiniz.

Çalışan anneye yapılacak tek ödeme ise sadece bu değil. 15 Mayıs 2015 tarihi ile doğum yapan tüm annelere çocuk parası verilmekte.

EMZİRME ÖDENEĞİ DE MEVCUT

Yeni doğmuş çocuk yardımı için TC kimlik numarası ile ‘aile.gov.tr’den başvuru fırsatı sağlanıyor. Bununla birlikte,  Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara da başvuru sağlanabilir.

Bununla birlikte; -birinci çocuk için 300 TL, - ikinci çocuk için 400 TL - üçüncü çocuk için 600 TL ödeniyor.

Bunlara ek olarak;  Sigorta Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yılda bir defa belirlediği ve bu yıl 316 TL şeklinde sunulan emzirme ödeneği de mevcut. Bundan hem SGK’lı hem de Bağkur’lu anneler yararlanabiliyor. Süt parasını almak için yapılacak başvuru, SGK il müdürlüğüne, sosyal güvenlik merkezine yapılmakta.

ÇALIŞAN KADINA İLK DOĞUMDA ÖDENECEK PARA

Bu düzenlemeye göre; brüt maaşı 6 bin 471 TL olan bir kişi, doğum izni, çocuk parası ve süt parası ile birlikte 16 bin 722 TL alabilirken, brüt maaşı 22 bin lirayı bulan bir anne ise toplamda 55 bin 372 liraya kadar imkanlardan yararlanabilecek.

Hem çalışan hem çocuk bakan annelere müjde. 55 bin 372 lira verilecek

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Temmuz 2022 tarihinde saat 13.07’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,43 Türk Lirası, euro 17,64 Türk Lirası, altının gramı ise 961 Türk Lirası değerinde.

Online alışveriş yapanlar dikkat. İnternet alışverişinde bu dolandırıcılığa son

Emekli maaşlarını yükseltecek şok teklif. Emekli maaşları arasındaki makas daralıyor mu?

MTV ödemelerinin son günü yaklaşıyor. Bankalar MTV ödemesine özel faizsiz taksit imkanlarını açıkladı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön