02 / 05 / 2024

Hem doları hem de piyasaları çok etkileyecek açıklamalar!

Hem doları hem de piyasaları çok etkileyecek açıklamalar!

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen açıklamalar hem doların dünya ve Türkiye’deki gidişatını heme de piyasaları oldukça etkileyecek türden!



2023’te reel ekonominin normalleşmesiyle gerçekleşen enflasyonun, enflasyon beklentilerini daha düşük bir seviyeye indireceği öngörüsünde bulunan Bullard, Fed’in enflasyonu ekonomiyi resesyona sokmadan düşürme hedefini başarabileceği konusunda giderek daha iyimser hale gelmekte olduğunu ifade etti. Başkan Bullard, 2022 sonbaharı ile karşılaştırıldığında ABD ekonomisinde yumuşak iniş ihtimali kuvvetlendi” diye konuştu.

Hem doları hem de piyasaları çok etkileyecek açıklamalar!

“FAİZ BEKLENTİM YÜZDE 5!”

Ancak Bullard gibi iyimser olmayan Kansas City Fed Başkanı Esther George ise, faiz beklentisini yüzde 5'e yükselttiğini ve faizlerin enflasyonda istikrarlı bir düşüş görene dek bu seviyelerde kalması gerektiğini vurguladı.

“Enflasyonun gerçekten düştüğüne dair kanıt elde edene kadar faizleri yüksek seviyede tutmak oraya koymaya çalıştığımız önemli bir mesaj” diyen George, faizlerin 2024’e kadar yüzde 5’in üzerinde kalması gerekip gerekmediği sorulduğunda George, “Benim için öyle” yanıtını verdi.

Daha şahin bir açıklama ise Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’den geldi. Kashkari, faizin yüzde 5,4'e yükselmesi gerektiğini, enflasyon düşmezse daha yüksek seviyelere çıkabileceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön