29 / 04 / 2024

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile milyonlarca kişinin borcu silinecek, bu borçlar nedeniyle icra takibinde olanların borçları da tasfiye edilecek. İşte detaylar…



Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile 10 milyon kişinin 470 milyarlık borcu için yapılandırma gelirken, onbinlerce kişinin de borcu siliniyor ve icra kapsamındaki alacaklar tasfiye ediliyor.

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Devlete borcu olanların cezaları kaldırılacak. 4 yıla yayılan borçlar 48 taksitte ödenebilecek.

Milyonlarca vatandaşın, SGK prim ve vergi yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezaları kaldırılıyor.

31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla kesinleşen vergi, harç, prim borçları ile cezaların yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasayla 2 bin TL’nin altındaki vergi borçları silinecek. Kapsama köprü geçiş cezası, trafik cezası, kabahatler cezası, kira beyanı da girecek. Üç farklı cezanın toplamı 2 bin liranın altındaysa hepsi silinecek.

10 MİLYON KİŞİ FAYDALANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yapılandırma ile gümrük, vergi, SGK, il özel idareleri, belediyeler dahil olmak üzere tüm devlete olan tüm borçlar yapılandırılırken, 2 bin TL’nin altındaki borçların tümü de siliniyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön