08 / 05 / 2024

Henry Ford'dan zengin olmak isteyenlere 10 altın kural!

Henry Ford'dan zengin olmak isteyenlere 10 altın kural!

Amerikalı sanayici, iş patronu, Ford Motor Company'nin kurucusu Henry Ford zenginliğin gizli formülünü verdi. İşte ayrıntılar...



Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Doları olanlar hemen buraya baksın! Dolar için net rakam geldiDERS 1: BAŞKALARINA YARDIM ET!

İlk kuralı açıklayan Ford, şunları söylüyor:

"Kendini tamamen hizmetleri adamış bir işletme kar konusunda çok az indi şeye sahip olacaktır. Başarının sırrı başkalarına hizmet sunmaktır. Tüm başarılı insanlar hizmet sunar hizmet ne kadar büyükse başarıda o kadar büyük olur Servet hizmetlerden yaratılır ve yalnızca hizmetleri aracılığıyla gelir."

Henry Ford dan zengin olmak isteyenlere 10 altın kural!

DERS 2: EN SEVDİĞİN ŞEYE ODAKLAN!

ikinci aktivitenin sevdiğiniz şeye odaklanmak olduğunu aktaran Henry Ford, "İkinci ders en sevdiğiniz aktivite odaklanmaktadır. Yapabileceğini sandığından fazlasını başaramayan kimse yoktur. Yeteneklerimiz konusunda tamamen karanlıktasınız bu nedenle çabalarınızı asla tek bir görevi odaklamıyorsunuz zamanınızın bir saatini tek bir şey harcıyorsunuz başka bir iş için 3 saat ama asla tüm dikkatinizi tek bir göreve odaklamıyorsunuz. En sevdiğiniz şeyi tamamen odaklandığımızda imkansız olan her şey mümkün hale gelir. Odaklanın ve düşündüğünüzden daha fazlasını yapabileceksiniz." diyor.

Henry Ford dan zengin olmak isteyenlere 10 altın kural!

DERS 3: ÜRETKEN OLUN!

Üçüncü dersin üretken olmak olduğunu belirten Ford, şu cümleleri kuruyor:

"Başarılı insanlar başkalarının boşa harcadığı zamanı kullanarak geçer. Günde 24 saat var ama sadece birkaçı başarıya ulaşıyor. Bu geri kalanlar başarısız oluyor, bu neden oluyor. Bütün Mesele şu ki bazı insanlar zamanlarını etkin bir şekilde kontrol ederlerken, diğerleri kendi
zamanlarını kontrol ediyor. Bazı insanlar günlerine dikte ederken, diğerleri zamanlarının yönlerini belirlemesine izin veriyor. Her gün En sevdiğiniz şey üzerinde çalışın her gün becerilerinizi geliştirmek ve iyileştirmek için zaman ayırın. Ancak etkili zaman yönetimi ile başarılı olacaksınız."

Henry Ford dan zengin olmak isteyenlere 10 altın kural!

DERS 4: PROBLEMLERİ ÇÖZÜN!

İnsanların sorunları çözmeye çalışmak yerine çok fazla zaman ve enerji harcadığını anlatan Ford, dördüncü dersi şu cümlelerle tanımlıyor:

"Başkalarının sorunlarını çözdüğünüz için ödüllendirileceksiniz. Büyük sorunları çözer siniz büyük bir ödül alırsınız, küçük sorunları çözerseniz küçük bir ödül olursanız"

Henry Ford, araba sürmenin ata binmekten daha rahat ve hızlı olduğunu kanıtılayarak büyük bir sorunu çözmüştü.

Henry Ford dan zengin olmak isteyenlere 10 altın kural!

DERS 5: HİÇ BİR ŞEY ÇOK ZOR DEĞİL!

Büyük sorunların olmadığını yalnızca birkaç küçük sorunun olduğuna vurgu yapan Ford, şunları söylüyor:

"Küçük parçalara ayırırsanız hiçbir görev imkansız görünmez. Küçük bir göreve baktığınızda gerçekte hiçbir şeyin karmaşık olmadığını görebilirsiniz."

Henry Ford dan zengin olmak isteyenlere 10 altın kural!

DERS 6: GÖZLERİNİZİ ANA HEDEF ÜZERİNDE TUTUN!

Henry Ford altıncı dersi şu şekilde özetliyor:

"Gözlerinizi ana hedeften ayırmayın, engeller hedeften yüzünüzü çevirdiğinizde gördüğünüz korkunç şeylerdir." 

Dolar bugün ne kadar? 29 Kasım 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!	DERS 7: OLASILIKLARLA DÜŞÜNÜN!

Düşünmenin en zor iş olduğuna dikkat çeken Ford, "Çoğu insan için düşünmek zorunda kalmak bir ceza gibidir. Üzerinde olasılıklarla dışında yaratıcı içgüdüsü gerektirmeyen herhangi bir iş onları diğer görünür. Düşünmek en zor iştir ve bunu yalnızca liderler yapabilir. Başarının sırrı yıllarca süren hazırlıklar da yatmaktadır" diyor.

Güçlü dolar döneminin sonuna mı gelindi? Korkutan açıklama şimdi geldi! Doları olanlar tir tir titrediDERS 8: HATALAR FIRSATLARDIR!

Başarsızlığın yeniden başlamak için harika bir fırsat olduğunu aktaran Ford, şunları aktarıyor:

"Akıllıca başarısız olmakta utanılacak hiçbir şey yoktur. Başarısızlıktan korkmak utanç vericidir. Başarısızlık larımız başarılarımızdan daha öğreticidir. Onlar sayesinde büyüyor ve harika sonuçlar elde ediyoruz."

Dolar almayı düşünenler hemen baksın! Yükselecek sananlar yanılacak! Dolar kaç TL?DERS 9: KENDİNE YATIRIM YAP!

"Aldığınız bütün parayla kendinize yatırım yapın. 40 yaşına kadar hayatımda 1 dolar bile biriktirmedim. Para kazanma yeteneğiniz yani zihniniz en değerli varlığımızdır ve ona sürekli yatırım yapmalısınız." 

Altın mı? Borsa mı? Döviz mi? Mevduat mı? KKM'den çıkan para nereye gidecek?DERS 10: TUTKULU BİR HAYALPEREST OLUN!

Son dersin tutkulu bir hayalperest olmakta yattığını bildiren Ford, "Tutkulu bir hayalperest olun. Daha iyi geleceğin hayal edilmesi, sürekli bir şekilde daha fazlasını nasıl yapılacağını düşünmek, hiçbir şeyin imkansız görünmediği bir zihin durumu yaratır." diyor.

KAYNAK: https://www.youtube.com/watch?v=_UHAIvkvNEk&t=1s

Steve Jobs'tan altın değerinde 3 ders!
Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!
Robert Kiyosaki sıfırdan en tepeye çıkmanın sırrını verdi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön