27 / 04 / 2024

Her ay çift maaş alabilirsiniz! Emekli, yetim, dul…

Her ay çift maaş alabilirsiniz! Emekli, yetim, dul…

İhtiyaç sahibi kişilere yıl içerisinde birçok farklı kalemde ödeme gerçekleşebiliyor. Bazı ödemeler her ay çoğalırken bazıları ise tek seferde veriliyor. İşte detaylar…



Devlet destekli ödemelerden yararlanmak için belirli şartlar bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) alınabilecek ödemeler tüm sigorta türlerini kapsamakta. Alınacak maaş miktarı bazı özel şartlarda üç maaşa kadar çıkabiliyor. Çift maaş hakkı yalnız emeklilere değil, dul ve yetim kalanlara da sağlanan bir hak olmakta.

MAAŞ BELLİ ORANDA YATIYOR

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmemeden vefat eden eşe sahip olunduğunda dul maaşı alınabiliyor. Bu hak kadınlar için sağlanmakta. Kadın herhangi bir kurumdan emekli olabilir ya da vefat eden eş de aynı şekilde farklı bir kurumdan emekli olabilir. Bu şartlar altında dul kalan eş maaşın belirli bir miktarını alabilmekte.

Vefat eden eş SSK ya da Bağkurlu ise aylığın yüzde 50’si, Emekli Sandığı’na tabi ise aylığın yüzde 75’i hesaba yatıyor. Bu şekilde hem emekli maaşı hem de dul aylığı ile çift şekilde maaş alınabiliyor.

Her ay çift maaş alabilirsiniz! Emekli, yetim, dul…


Geri Dön