22 / 05 / 2024

Her ay hesabınızda 4 bin 336 TL olacak! Hemen e-devlete koşun!

Her ay hesabınızda 4 bin 336 TL olacak! Hemen e-devlete koşun!

Asgari ücrete gelen zam, sonrasında memur ve emekli zammı da netliğe kavuştu. Sırada yardım ödemeleri var. İşte yardım ödeneklerinin güncel tutarları!



2023 yılı asgari ücret 8.500 TL, memur ve emekli maaşı zam oranı ise yüzde 30 oldu. Bununla birlikte evde bakım maaşı da 4 bin 336 TL'ye çıktı. Evde bakıma muhtaç, hasta, engelli veya yaşlı kişilere her ay ödenen evde bakım maaşı başvuruları Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya ilçe müdürlüklerine giderek yapılır. Başvuru sonuçları ise e-Devlet uygulaması üzerinden kontrol edilmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşını ağır engelli raporu olan, hastalığından dolayı da tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlar alır. Evde bakım maaşı her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatar. Maaş başvuru sonuçları genellikle 3 ile 6 ay içinde sonuçlanır.

Evde bakım maaşı sorgulamak için öncelikle e-Devlet uygulamasına giriş yapmalısınız. Sonrada arama kısmına “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri” yazın. Gerekli bilgiler, önünüze çıkan sayfada yer alacaktır.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

  • Evde bakıma muhtaç kişinin ve bakıcısının kimlik fotokopileri gerekir,
  • Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu alınmalıdır,
  • Evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık fotoğraf
  • Evde bakıma muhtaç kişinin varsa vasi atanması için de mahkeme raporu alınmalıdır.

EVDE BAKIM MAAŞI AYIN KAÇINDA YATIYOR?

Evde bakım maaşı her ayın 15'inde ve takip eden günlerinde hesaplara yatıyor. Ocak ayı ödemelerinin de 15 Ocak tarihinde başlayacağı düşünülüyor.

EV ALIRSAM EVDE BAKIM MAAŞI KESİLİR Mİ?

Ev alırsam evde bakım maaşı kesilir mi? sorusunun yanıtı şu şekildedir; Ev sahibi olmak evde bakım parasının alınmasına engel değildir. Ancak yeni bir ev alınması durumunda mutlaka yetkililere bildirim yapılmalıdır. Kira geliri, hane geliri toplamının içine dahil edilir.

TOKİ kuraları 25 ilde iptal! Başvuru yapanlar kurasız ev sahibi oldu!

2023 KYK burs! KYK bursu ne zaman yatacak? 3 aylık burs ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön