14 / 05 / 2024

Her dediği tutan İslam Memiş'ten bomba tahmin! Altın bu tarihte rekor kıracak

Her dediği tutan İslam Memiş'ten bomba tahmin! Altın bu tarihte rekor kıracak

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili flaş tahminini açıkladı. İşte o tahmin...



Ons Altın faiz artırımı gelişmeleriyle hızlı düşüşünü geri çevirdi. Ons altın güne 1854 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1850 dolar, en yüksek de 1856 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar ons altın 1854 dolardan işlem görüyor.

Karar'ın haberine göre, hafta başından bu yana düşüş gösteren altın fiyatları yatırımcıların gündeminde. Düşüşlerdeki en büyük etken ise Merkez Bankası ve Fed'en gelen faiz kararları oldu.

Özellikle Fed'in faiz artırım kararları fiyatları dibe doğru çekerken vatandaşlar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorularını araştırıyor.

Piyasalardaki son durumu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın için yeni bir tahminde bulundu. Kimse bu seviyeleri beklemiyordu.

 Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararları sonrası altın fyatlarında kayıp başladı. Bu süreçte piyasaları değerlendiren İslam Memiş, BİST 100 endeksi için dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Baskılanma sürecinin devam edeceğini ifade eden Memiş, 'Endeks, geçen haftayı 5 bin 58 puandan tamamlamıştı. 4 bin 950-5 bin 250 puan geçerliliğini koruyor. Kısa vade için baskılanma süreci devam edebilir.' dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön