28 / 04 / 2024

Her proje kendi özelliğine uygun bölgelere inşa edilmeli!

Her proje kendi özelliğine uygun bölgelere inşa edilmeli!

Başkent'te gayrimenkul yatırımlarına yön veren uzmanlardan Akça Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, son yıllarda Ankara'da birbiri ardına proje konutların inşa edildiğine işaret etti...



Başkent'te gayrimenkul yatırımlarına yön veren uzmanlardan Akça Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, son yıllarda Ankara'da birbiri ardına proje konutların inşa edildiğine işaret ederek bu durumun konut alıcısının kafasında soru işaretleri oluşturduğunu vurguladı.

 

Konut almak isteyenlerin doğru projeyi seçmek için projenin detaylarının yanı sıra lokasyona da dikkat etmesi gerektiğini bildiren Akça, "Başkent inşaat sektörü oldukça çalışkan. Sürekli bir üretim durumu var. Dört yöne doğru gelişen Ankara'da doğru lokasyonda inşa edilen projeler hem konut alıcısına hem de inşaatı yapan firmalara kazandırır. Önemli olan da bu" dedi. Özellikle lüks ve konforlu yaşam isteyenlerin tercih ettiği İncek, Beytepe ve Çayyolu gibi bölgelerin önemli bir gelişme gösterdiğini ifade eden Akça, "Bu bölgeler biraz daha üst kesime hitap eden yerleşim yerleri olarak bilinir. 

Şehirden biraz uzak olması, konut fiyatlarının yüksek oluşu ve otel konforunda verilen hizmetlerle gelir durumu iyi olanlara hitap eden bölgeler diyebiliriz. Söz konusu bölgelerde hayata geçirilmesi planlanan ve daha orta kesime hitap eden projeler ne yazık ki ölü yatırımdır. Bu da büyükşehirlerin en büyük sorunlarından çarpık yapılaşmaya neden olur. 

Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için projenin hayata geçirileceği bölgenin doğru analiz edilmesi şart. Bu noktada da doğru adımların atılabilmesi için gayrimenkul uzmanlarına danışmak şart" diye konuştu. 


BAŞKENTİN YENİ GÖZDELERİ

Oran bölgesindeki yeni konutların konum ve proje anlamında bölgeyle uyuştuğunun altını çizen Akça, Batıkent'in yeni gelişen bölgesi Eryaman'da ise fazla yüklenme olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Önümüzde ne demek istediğimizi çok iyi anlatan iki örnek var. Konut alıcısının da bu noktada imara açüan ve yatırım yapılan bölgedeki gelişmelere dikkat etmesi gerek. Bir yerden daire alınacağı zaman sadece o yere odaklanılmamak Ayrıca gelişen  Ankara  yeni gözde yerleşim yerlerini de ortaya çıkarıyor. Örneğin Eskişehir Yolu'nda bulunan Yapracık bölgesi yeni imara açıldı. Hayata geçirilmeye başlanan projeler mevcut. Burada oldukça güzel gelişmeler bekliyorum. Hemen yanı başında bulunan Yaşamkent ise zaten güzel ilerledi. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Ankapark'm da Anadolu Bulvarı çevresindeki yerleşim yerlerine katkı sağlayacağını bekliyorum." Ankara tüm yönlere doğru gelişerek, çok sayıda bölgenin projeler için gözde olmasını sağladı. Ancak gayrimenkul uzmanları, her projenin kendi özelliğine uygun bölgelere inşa edilmesi gerektiğini vurguluyor. 


Ankara Son Söz


Geri Dön