21 / 05 / 2024

Her tahmini tutan İslam Memiş 40 yılda bir gelir" diyerek gram altında yeni fırsatı açıkladı

Her tahmini tutan İslam Memiş 40 yılda bir gelir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahminde bulundu. Tarih veren İslam Memiş "40 yılda bir gelen fırsat" diyerek açıkladı. Memiş, yeni rekorların gelebileceğini duyurdu. İşte tüm detaylar...



ALTININ GÖZÜ YÜKSEKTE
Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon baskısının hafifleme beklentisi küresel piyasaları pozitif yönde tetikliyor. Uluslararası piyasalarda FED’in daha fazla sıkılaştırmaya gideceği düşünülmesine rağmen ABD’de tahvil getirilerinin düşmesi ve doların zayıflamasından kaynaklı yeniden yükselişte. Ons altın da bu sebeple Haziran ayından bu yana ilk kez 1955 dolar seviyesine çıktı. Ons altından destek alan gram altın Dolar/TL paritesiyle birlikte 1.644 TL seviyesine ulaşarak yeni bir rekor gördü.

İSLAM MEMİŞ TARİH VEREREK UYARDI

Kişisel Youtube kanalında dikkat çeken bir video paylaşan Finans Analisti İslam Memiş, yarın saat 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verisinin sonrasına dikkat çekti. Borsa, dolar, gram altın ve gram gümüş tahminlerini sıralayan Memiş, "ABD'de bu çarşamba 15:30'da enflasyon verisi açıklanacak. Bunun da yüzde 3.2'ye kadar gerilemesini bekliyorum. En son açıklanan yüzde 4 civarındaydı. Piyasalarda genel kanı da bu şekilde. Enflasyon tarafındaki gerilemeyle birlikte piyasalarda çarşamba günü, 15:30'dan sonra mutlaka bir dalgalanma olacaktır ama bu dalgalanma belirlenen bant aralığını bozmayacaktır" diyerek uyarı yaptı.


Geri Dön