Kent Haberleri

Her tahmini tutan Özgür Erdursun hem asgari ücret hem de memur ve emekli maaşlarının ne kadar olacağını açıkladı!

Yaptığı her tahmin tutan Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, 2025 yılı için memur, asgari ücret ve emekli maaşı tahminlerini  tek tek açıkladı. Peki 2025 yılının Ocak ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Yaptığı her tahmin çıkan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2025 yılı için memur, emekli ve asgari olarak uygulanan zam tahminlerini Habertürk’e açıkladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada özellikle IMF'nin Türkiye'ye yönelik "Asgari ücreti hedeflenen enflasyon oranında, yani yüzde 14 civarında artırın" tavsiyesine de değindi.

Söz konusu bu planlama çerçevesinde asgari ücretin 17 bin Türk Lirası’ndan yaklaşık 19 bin 383 Türk Lirası’na çıkabileceğini, fakat hedeflenen enflasyona göre daha büyük bir artış olması durumunda asgari ücretin 20 bin Türk Lirası şeklinde olabileceğini belirtti.

Özgür Erdursun açıklamasında kendi tahminine göre, asgari ücretin 20 bin Türk Lirası ile 21 bin 250 Türk Lirası arasında olabileceğini söyledi. Erdursun ayrıca yapay zekanın bu konuda yaptığı tahminin 24 bin ile 25 bin TL arasında olduğunu da söyledi.

Emekli maaşlarına gelindiği zaman da Özgür Erdursun en düşük emekli aylığının mevcut 12 bin 500 Türk Lirası’ndan yüzde 20'lik bir artışla 15 bin Türk Lirası’na yükseleceği öngörüldüğünü söyledi. Memur maaşları için yüzde 10'luk bir artış tahmini yapan Erdursun, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için de yüzde 13,5 ile 15 arasında zam yapılacağını kaydetti. Genel olarak, geçmiş senelerdeki  yüksek artış oranlarının yeri daha makul ve bütçe zam oranlarının alacağını söyledi.

Özgür Erdursun konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: Bundan sonra maaşlarda yüzde 49'lar 50'ler olmaz. Bundan sonra yüzde 20'ler civarında artışlar olur diye düşünüyorum ben maksimum.
Memurların aylıklarına da yüzde 10 artış yapılacak bunu şimdiden söyleyeyim. Memur ve memur emeklilerine yüzde 10, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 13,5 ila 15 arasında bir artış yapılır. En düşük emekli aylığı yüzde 20 artış 15 bin Türk Lirası’na yükselir.”

 

Konut hesabı programı yenileniyor: Düşük gelirli vatandaşların konut birikimine yüzde 50 devlet desteği!

Kira artışında kiracının hakları neler?

İslam Memiş gram altının Ekim ve Kasım aylarında ne kadar olacağını açıkladı!