03 / 05 / 2024

Herkes bu haberi bekliyordu! 15 bin maaşla çalışacak personel aranıyor!

Herkes bu haberi bekliyordu! 15 bin maaşla çalışacak personel aranıyor!

Antalya’nın istihdam merkezlerinden biri olan Akdeniz Sanayi Sitesi'nde 15 bin maaşla eleman aranıyor. İşte detaylar!



ÇIRAK GELME ORANI ESKİYE GÖRE ARTTI

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Öztürk, son yıllarda kentleşme ve sanayileşme nedeniyle özellikle üretim alanında nitelikli teknik elemana ihtiyaç duyulmaya başlandığını açıkladı. Sanayi ve başka üretim alanlarına çırak olabilecek yaştaki çocuklara teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkmasından dolayı 3 yıl öncesine kadar çırak sorunu yaşadıklarını anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıraklık ve mesleki eğitim okullarında yeni düzenleme yaptığını hatırlatan Öztürk, "Devletimiz çıraklık okullarına giden öğrencilerimize lise diploması hakkı getirdi. Sanayi sitelerine çırak gelme oranı eskiye göre fazlalaştı" şeklinde konuştu.

Çıraklık okulunda eğitim gören öğrencilerin en çok tercih ettiği bölümleri aktaran Öztürk, "Son yıllarda otomativ sektörünün çok popüler olması, öğrencilerin çoğunluğunun; otomotiv ve oto elektrik sektörünü tercih etmesine sebep oldu. Sonrasında torna, mobilya ve metal geliyor" dedi.

EN AZ 500-600 CİVARINDA USTAYA İHTİYAÇ VAR"

Nitelikli eleman sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Öztürk, "Şimdilerde büyük ölçüde yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var ama eleman yok. Akdeniz Sanayi Sitesi'nde şu anda en az 500 ile 600 civarında ustaya ihtiyaç var. Her alanda yetişmiş ustaya, her dükkanda da kaliteli ustaya ihtiyaç var ama yok" diye konuştu.

15 BİN LİRAYA YAKIN MAAŞ

Mehmet Öztürk, "Örnek vermek gerekirse, bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 12 ile 13 bine yakın, belki de daha fazla iş başvurusu geliyor. Diğer ilçe belediyelerinde de binlerce iş başvurusu var ama bunların çoğu belediyede çalışmak istemektedir. 15 gün önce gazetelere, 'İşçi aranıyor' diye ilan verdim. Bana başvuran olmuyor. Benim de şu anda 3 tornacı, 2 kaynakçıya ihtiyacım var ama eleman yok. Eleman olmadığı için yüzde 10 ile 20 kapasite ile çalışıyorum. Organize sanayi sitelerine gittiğinizde bu durumu daha net göreceksiniz” dedi.

Bakanlık ülke genelinde binlerce personel arıyor! Eğitim şartı aranmıyor! Başvuruları sakın kaçırmayın!

GSB personel alımı sonuçları açıklandı mı? GSB personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

DSİ acil bu alanlarda personel arıyor! Kamu personeli olmak isteyenler elini çabuk tutsun!


Geri Dön