03 / 05 / 2024

Herkes bu sorunun cevabını arıyor! Dolar neden yükseliyor?

Herkes bu sorunun cevabını arıyor! Dolar neden yükseliyor?

Dolar/TL aralık ayında 18 liraya kadar yükseldi. Kur korumalı Mevduat sistemi ile 12 TL seviyesine kadar gerileyen dolar şu anda 17,24 TL oldu. Peki dolar neden yükseliyor?



ENFLASYONLA BERABER YÜRÜMEK TERCİH EDİLDİ

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "enflasyonla birlikte büyümenin" siyasi bir tercih olduğunu söylerken "Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Yüksek faiz artışı yapardık" ifadesini kullandı.

Açıklamaya göre Selva Demiralp,enflasyonu düşürmek için yapılacak şeyin faizleri yükseltmek olacağını ancak hükümetin bunu tercih etmeyeceğini çünkü faiz oranlarındaki artış ekonomiyi yavaşlatmasına neden olacağını belirtti. 

 Herkes bu sorunun cevabını arıyor! Dolar neden yükseliyor?
TÜRKİYE'DEKİ ENFLASYONUN NEDENLERİ

Türkiye'deki enflayonun iki nedeni olduğunu söyleyen Demiralp, ''Arz yönlü baskılar esasen faizin düşük kalması sonucu TL'nin zayıflaması ile ithal ettiğimiz ara malı fiyatlarındaki artışı yansıtıyor. Talep yönlü baskılar ise düşük faizin borçlanma ve harcamaları teşvik etmesinin bir sonucu.''dedi.

Dolar kritik günler geçiriyor, ya toz duman olacak ya da uçup gidecek! Dolarda flaş son dakika seviyesi

Ünlü ekonomist Murat Kubilay doların benzersiz bir atak yapacağı tarihi açıkladı! Uçurumdan yuvarlanılacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön