21 / 05 / 2024

Herkesin sofrasında var, Türk mutfağının vazgeçilmezi! Çok iyi bir haber geldi, üreticiler sevindi

Herkesin sofrasında var, Türk mutfağının vazgeçilmezi! Çok iyi bir haber geldi, üreticiler sevindi

Ülkemizde en çok tüketilen gıda ürünlerin başında gelen bir ürün hakkında önemli gelişmeler yaşandı. Gelin birlikte detaylara göz atalım...



Türkiye'de sofraların vazgeçilmezleri arasında zeytin yer alıyor. Zeytin her yöreye göre farklılık gösterirken, bazı yörelerdeki zeytinler ise tadıyla çok daha öne çıkıyor. Zeytinden gelen son haber ise çiftçilerin yüzünü ciddi anlamda güldürdü. 

Derik'te üretimi bin yıl öncesine dayandığı tahmin edilen zeytinin üretim alanı ve rekoltesi devlet desteğiyle her geçen yıl artıyor.

Derik zeytininden elde edilen zeytinyağının, özel bir şirketin markasıyla gönderildiği İngiltere'de 3 yıl önce düzenlenen "Londra Uluslararası Zeytinyağları Yarışması"nda altın madalyaya, Japonya'da 2 yıl önce gerçekleştirilen "Japon Prize Uluslararası Yarışması"nda da ikincilik ödülüne layık görülmesi, hem zeytine hem de yağına ilgiyi ve talebi artırdı.

Valilik, Kaymakamlık, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Dicle Kalkınma Ajansı, Tarım ve Orman İl ve İlçe müdürlüklerince önemli destek sağlanması ve Derikli üreticilerin de gayretiyle son 5 yılda yaklaşık 150 bin fidan ve ağaç toprakla buluşturulurken, üretimin daha da artırılması için bu yıl da 100 bin fidanın üreticilere dağıtılması planlanıyor.


Geri Dön