07 / 07 / 2024

Herkesin sofrasında var, Türk mutfağının vazgeçilmezi! Çok iyi bir haber geldi, üreticiler sevindi

Herkesin sofrasında var, Türk mutfağının vazgeçilmezi! Çok iyi bir haber geldi, üreticiler sevindi

Ülkemizde en çok tüketilen gıda ürünlerin başında gelen bir ürün hakkında önemli gelişmeler yaşandı. Gelin birlikte detaylara göz atalım...



Mardin Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Erkan Doğan da zeytin hasadının başladığını, bu yılın bereketli olduğunu söyledi.

"Kaliteli zeytinimiz herkes tarafından tercih ediliyor. Hem zeytin hem zeytinyağı siparişlerimiz 5-6 ay öncesinden veriliyor." diyen Doğan, siparişlere yetişmeye çalıştıklarını belirtti.

En çok tercih edilenin halhalı çeşidi olduğunu dile getiren Doğan, hasadın sürdüğünü ifade etti.

Üreticilerden Sultan Başaran, sabahın erken saatlerinde ailece bahçeye gelerek geç saatlere kadar zeytin hasadı yaptıklarını anlattı.

Kaliteli Derik zeytininin dünyaca bilinen bir üne kavuştuğunu belirten Başaran, şunları söyledi:

"Kayınpederim, kayınvalidem, eşim geliyoruz, hatta bebeğimi de getiriyorum, ailece hasat yapıyoruz. Geçen yıl yoktu, bu sene çok şükür iyi durumdayız. Çok sipariş oluyor. Zeytin Derik için çok şey ifade ediyor. Bütün yemeklerimizde zeytinyağı kullanıyoruz. Her açıdan çok faydalı."

Zeynep Salim de bahçesinde kayınvalidesiyle topladıkları zeytini geleneksel yöntemlerle salamura hazırladıklarını ifade ederek, aylar önce aldıkları siparişleri yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Salim, "Her yerden çok talep geliyor. İstanbul,  Ankara  her yerden arayıp, istiyorlar. Zeytini kırıp hazırlıyoruz, siparişlere göre illere göndereceğiz." ifadesini kullandı.


Geri Dön