02 / 05 / 2024

Heryerde düştü bizde arttı! Enflasyonda şampiyon Türkiye

Heryerde düştü bizde arttı! Enflasyonda şampiyon Türkiye

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD ülkelerinin kasım ayı tüketici enflasyonu senelik bazda En yüksek enflasyon yüzde 84,4 ile Türkiye'de oldu. 



 OECD, Organisation for Economic Co-operation and Development, ekonomik işbirliği ve gelişme için kurulmuş bir örgüttür.  OECD üyeleri arasında dünyanın gelişmiş ülkeleri yer almaktadır ve üyeler arasında ekonomik işbirliği, istihdam, sosyal konular, çevre gibi konularda çalışmalar yapmaktadır.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) yayınladığı rapora göre, 38 ülkenin 25'inde enflasyon aylık bazda düştü.  Enerji enflasyonu ise ekim ayında bulunduğu yüzde 28,1 seviyesinden kasım ayında yüzde 23,9'a düştü. Böylece enerji enflasyonu, Eylül ayı sonrası en alt seviyeyi görmüş oldu.

Heryerde düştü bizde arttı! Enflasyonda şampiyon Türkiye

Ancak sorun olarak kalmaya devam eden enerji enflasyonu, 38 ülkenin 34'ünde yüzde 10, 14'ünde ise yüzde 30'un üzerinde bulunuyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön