17 / 05 / 2024

Heryerde düştü bizde arttı! Enflasyonda şampiyon Türkiye

Heryerde düştü bizde arttı! Enflasyonda şampiyon Türkiye

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD ülkelerinin kasım ayı tüketici enflasyonu senelik bazda En yüksek enflasyon yüzde 84,4 ile Türkiye'de oldu. 



TÜRKİYE YÜZDE 84, LİTVANYA YÜZDE 22

OECD ülkelerinde maalesef ki açıklanan bilgiye göre, en yüksek kasım ayı enflasyonu yüzde 84,4 ile Türkiye'de kaydedildi. Türkiye'nin ardından, yüzde 22,9 ile Litvanya, yüzde 22,5 oranıyla Macaristan, yüzde 21,8 ile Letonya ve yüzde 21,3 ile Estonya sıralandı.

Kasım ayı tüketici enflasyonun en düşük olduğu ülke ise yüzde 3 ile İsviçre oldu. İsviçre'yi yüzde 3,8 enflasyonla Japonya, yüzde 5 ile Güney Kore ve yüzde 5,3 ile İsrail peşi sıra takip etti.

Heryerde düştü bizde arttı! Enflasyonda şampiyon Türkiye

G20 ENFLASYONU YÜZDE 9

Türkiye'nin de aralarında olduğu G20 ülkelerinin enflasyonu, ekim ayındaki yüzde 9,5 oranından yüzde 9'a indi. Euro Bölgesi'nde AB ile uyumlu tüketici enflasyonu yüzde 10,6'dan yüzde 10,1'e geriledi. TÜFE, G7 ülkelerinde ise kasım ayında yüzde 7,8'den yüzde 7,4'e düştü.

Enflasyon, bir ülkenin para biriminin değerinin zaman içinde azalmasına ve genel fiyatların yükselmesine denir.
 Enflasyonun oluşmasının nedeni genellikle para arzının artması, ekonomik büyümenin hızlandığı veya mal ve hizmetlerin  arzının azaldığı durumlarda ortaya çıkar. Enflasyon oranı, bir ülkenin genel fiyatlarının ortalama olarak ne kadar yükseldiğini gösterir. Enflasyon oranının yüksek olması, ülkenin ekonomisinde birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olabilir, örneğin bireylerin tasarruf ve yatırım yapmasını zorlaştırır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön