30 / 04 / 2024

Hilmi Bilgin kimdir?

Hilmi Bilgin kimdir?

Hilmi Bilgin, 2019 yerel seçimlerine Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı oldu. Peki, Hilmi Bilgin kimdir? Hilmi Bilgin hangi işlere imza attı?



1972 yılında Sivas Alacahan'da dünyaya gelen Hilmi Bilgin, ilk ve ortaöğrenimini Sivas'ta tamamladı. Bilgin,  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1995 yılında mezun oldu. 

Hilmi Bilgin bir süre Sivas SGK İl Müdürlüğünde kamu avukatı olarak çalışmasını ardından, 2003 yılında istifa ederek serbest avukatlık yapmaya başladı.

Öğrencilik ve iş hayatı boyunca çeşitli sivil toplum örgütleri, vakıf ve derneklerde görev alan Hilmi Bilgin,  Sivas Belediye Başkan Adayı, Sivas Barosu Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeliği ve Sivas Barosu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ak Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı ve Teşkilat Başkanı olarak siyasi çalışmalarda bulundu.

Hilmi Bilgin, 24. Dönem Sivas Milletvekili olarak görev yaptı. Bilgin, bu süre içerisinde Anayasa Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü. Şuan Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı görevine devam eden siyasetçi, 25. dönemde tekrar Sivas Milletvekili adayı oldu. 

Hilmi Bilgin, 2019 yerel seçimlerine Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı oldu


Geri Dön