30 / 04 / 2024

Hilmi Türkmen kimdir?

Hilmi Türkmen kimdir?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Üsküdar Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki Hilmi Türkmen kimdir?



Hilmi Türkmen, 1973 Trabzon doğumlu. Asıl mesleği Avukatlık olan Türkmen, Kara döneminde olduğu gibi önceki dönemin rahmetli Belediye Başkanı Mehmet Çakır’ın da Başkan Yardımcılığını yaptı. 

 

Trabzon Şalpazarlı olan Hilmi Türkmen, Refah Partisi kökenli bir isim. Türkmen’in Refah Partisi kökenli bir isim olması kendisine önemli bir avantaj sağlıyor.

 

Hatırlanacağı üzere Üsküdar’da 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi adayı olan ve daha önceki 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmış olan Yılmaz Bayat, yüzde 20,5’a tekabül eden 61 bin 416 oy aldı. 

 

63 yaşındaki Bayat, geçtiğimiz yıl bir By-Pass ameliyatı geçirdi. Bayat’ın tüm bu olumsuz koşullar dâhilinde tekrar aday adayı olması sağlığı açısından da pek mümkün gözükmüyor. Bu durumda Üsküdar’da Refah Partisi kökenli bir isme muhafazakâr kesimin oylarının akması oldukça muhtemel bir durum olarak ortaya çıkıyor. 

 

Bu oy potansiyelinin 20 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Hilmi Türkmen, HAS Parti ve Saadet Partisi tabanı tarafından sevilen ve destek gören bir isim olarak biliniyor.

 

AK Parti, 2009 yerel seçimlerinde Üsküdar’da 113 bin 399 oy (yüzde 37,9) ve CHP, 87 bin 719 (yüzde 29,3) oy almıştı.

 

Hilmi Türkmen'in 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Üsküdar Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor.


Geri Dön