17 / 05 / 2024

Hilmi Türkmen ak parti

Hilmi Türkmen ak parti

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Üsküdar Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki Hilmi Türkmen kimdir?

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Hilmi Türkmen'e yıkım nedeniyle soruştu izni!

Danıştay Birinci İdare Dairesi tarafından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında hazine arazisinde bulunan ruhsatsız yapıların yıkılmaması nedeniyle soruşturma izni verildi.

Hilmi Türkmen’den Üsküdar’a 41 dev proje!

Üsküdar Belediye Başkanı ve yeniden başkan adayı olan Hilmi Türkmen, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı 41 dev projesini açıkladı.

Hilmi Türkmen: 5 yılda 58 cami yaptık!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada son beş yılda Üsküdar’a kazandırılan cami sayısının 58’e yükseldiğini söyledi.

Hilmi Türkmen Üsküdar'ın dönüşüm projesini anlattı!

Sabah Gazetesi Ekonomi yazarlarından Seda TABAK, Üsküdar'ın kentsel dönüşüm projesi için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile röportaj gerçekleştirdi.

Türk Akımı projesine ilk onay geldi!

TBMM Dışişleri Komisyonu, aralarında “Türk Akımı”nın da bulunduğu Türkiye ve Rusya arasında ikili anlaşmaların uygun bulunduğuna dair üç kanun tasarısını kabul etti.

Türkiye Akıllı Şehirler Raporu, Barselona’da sunuldu!

Ankara merkezli Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü’nün girişimiyle hazırlanan “Türkiye Akıllı Şehirler Hazırlık Değerlendirme Raporu”, 15-17 Kasım’da Barselona’da toplanan Akıllı Şehirler Expo Dünya Kongresi’nde açıklandı.

Rusya, Türk Akımı için tarih verdi!

Gazprom Başkanı Miller, "Türk Akım'ında öngörülen 2 boru hattı 2019 sonuna kadar biter" açıklamasını yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise projeyi Avrupa'ya ulaştırmaya hazır olduklarını söyledi.

AB Türk Akımı için temkinli!

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefcovic "Türk Akımı anlaşması şu an çok taze. AB'nin gelecekteki doğalgaz ihtiyacı konusunda cevaplanması gereken birçok soru var. Bu projenin de ekonomik olarak uygulanabilir olması lazım" dedi.

Aleksey Miller: Türk Akımı 2019'da tamamlanabilir!

Gazprom İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz projesinde iki hat için inşaatın 2019 sonunda tamamlanabileceğini belirtti.

Türk Akımı, TANAP'a rakip değil!

TANAP Genel Müdürü Düzyol, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı'nın TANAP için kısa vadede rekabet yaratmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Aleksandr Novak: Türk Akımı iş birliğimizin gelişmesine yardımcı olacak!

Rusya Enerji Bakanı Novak, Türk Akımı Projesi'nin imzalanmasına ilişkin, "Bu tarihi bir anlaşma. Bunun gerçekleşmesi bizim ikili iş birliğimizin gelişmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

Türk Akımı'nda ortak şirket formülü!

EPPEN Başkanı Dr. Volkan Özdemir, Türk Akımı'nda birinci hat üzerinden Rus gazının Türk pazarına ulaşacağını söyledi.

Hilmi Türkmen ak parti Haberi

Hilmi Türkmen ak parti

Hilmi Türkmen, 1973 Trabzon doğumlu. Asıl mesleği Avukatlık olan Türkmen, Kara döneminde olduğu gibi önceki dönemin rahmetli Belediye Başkanı Mehmet Çakır’ın da Başkan Yardımcılığını yaptı. 

Trabzon Şalpazarlı olan Hilmi Türkmen, Refah Partisi kökenli bir isim. Türkmen’in Refah Partisi kökenli bir isim olması kendisine önemli bir avantaj sağlıyor.

Hatırlanacağı üzere Üsküdar’da 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi adayı olan ve daha önceki 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmış olan Yılmaz Bayat, yüzde 20,5’a tekabül eden 61 bin 416 oy aldı. 

63 yaşındaki Bayat, geçtiğimiz yıl bir By-Pass ameliyatı geçirdi. Bayat’ın tüm bu olumsuz koşullar dâhilinde tekrar aday adayı olması sağlığı açısından da pek mümkün gözükmüyor. Bu durumda Üsküdar’da Refah Partisi kökenli bir isme muhafazakâr kesimin oylarının akması oldukça muhtemel bir durum olarak ortaya çıkıyor. 

Bu oy...