29 / 04 / 2024

Hisar'ın Esenyurt'taki fabrikası 94 milyon TL'ye satışa sunuldu!

Hisar'ın Esenyurt'taki fabrikası 94 milyon TL'ye satışa sunuldu!

Türkiye’nin en büyük mutfak eşyası üreticilerinden Hisar’ın Esenyurt’taki fabrikası satışa sunuldu. Hisar Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan, “Borçlarımıza karşılık fabrikayı bankaya bıraktık. Temiz bir sayfa açıyoruz, üretime Çerkezköy’de yeni kuracağımız fabrikada devam edeceğiz” dedi.



Bir fabrikanın daha borçları yüzünden kapandığı açıklandı. Dünya gazetesinden Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın haberine göre; açıklanan büyüme rakamlarına göre, Türkiye'nin 2020'de yüzde 1.8 büyüdüğü, 2019'da 9 bin 127 dolar olan kişi başı milli gelirin 2020'de 8 bin 599'a gerilediği ifade edilmişti.

Hisar Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan, 33 yıldır faaliyette bulunduğu fabrikayı borçları sebebiyle kapattıklarını duyurdu. İsmail Erdoğan, “Esenyurt’ta 25 bin metrekare alana sahip fabrikamızı borcumuza karşılık el sıkışarak bankaya bıraktık” diye konuştu.

94 MİLYON LİRADAN TEKLİF ALINIYOR

94 milyon TL başlangıç fiyatıyla ilana çıkarılan fabrika için teklif toplanmaya başlandı. 1987'de yapıldığında dönemin en büyük ve modern tesislerinden biri olan fabrika, Türkiye’nin bu alanda üretim yapan az sayıda tesislerinden biri olarak ön plandaydı.

Aynı zamanda Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu (EVFED) Başkanı olan İsmail Erdoğan, sektörde üretici kalmamasına tepki göstererek, ağırlıklı olarak yurt dışından getirilen ürünlerin piyasada satıldığını belirtti. Üretici olmanın zorluklarına dikkat çeken Erdoğan, “Sektördeki tek büyük üretici olarak faaliyetimizi sürdürüyoruz. Türkiye’deki üreticilerin kaynak ihtiyacı var. İthalat ürünlerin Türkiye'ye girişini azaltmak amacıyla getirilen ek verginin pozitif etkisi oldu. Ancak sektörde hala sıkıntılar devam ediyor” şeklinde konuştu.

İsmail Erdoğan mağazalaşmaya yönelik yaptıkları hamleye ilişkin “Mağazalaşmaya 5-6 yılımızı harcadık. Ancak ciddi zarar ettik. Hem üretici olup hem de perakende sektöründe mücadele vermek kolay bir iş değil. Perakende apayrı bir iş. Biz bu kısmı çok beceremedik” dedi.

Hisar ın Esenyurt taki fabrikası 94 milyon TL ye satışa sunuldu!

"ÜRETİCİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Tüm makinelerini de alarak Çerkezköy OSB’de yeni bir fabrika kuracaklarına vurgu yapan Erdoğan, “Üretici olmaktan vazgeçmiyoruz, temiz bir başlangıç yapacağız. Çerkezköy teşvik bölgesi değil. Ancak şirketimizin devamlılığı için bu bölgede olmamız gerekiyor. Yerli sanayicinin nerede üretim yaparsa yapsın teşvik edilmesini istiyoruz. Tüm dünyada sistem yerli üreticisini kalkındırmak üzerine kurulu. Okul sıralarından başlayarak tüketici bilinci oluşturulmasını ve yerli malı kullanımının öneminin anlatılması gerekiyor” açıklamasında bulundu. 

YÖNETİMİ GENÇLERE BIRAKTI

Yakın zamana kadar şirketin faaliyetlerini yöneten başkan olarak görevde bulunan İsmail Erdoğan kaptanlığı gençlere bırakmak için hazırlanıyor. Kuzeniyle beraber uzun yıllar şirketi yönettiklerini vurgulayan Erdoğan, artık üçüncü kuşağın devreye girmeye hazır olduğuna dikkat çekti. “Çocuklarımız bu işi yürütmeye talip oldu. Biz de artık danışman olarak onlara katkı sunacağız” diyen Erdoğan, yeni jenerasyonun yeni dinamikleri daha iyi okuyacağına ve Hisar markasını güçlendirecek bir noktaya taşıyacağına dikkat çekti. 

İHRACATA BU TESİSTE BAŞLAMIŞTI

1968’de Rami’de pille çalışan el feneri yapımıyla faaliyete başlayan Erdoğan ailesi Çin’den gelen ucuz ürünle mücadele edemedi ve sektör değiştirdi. Boşluk olduğunu fark eden kardeşler çatal kaşık, bıçak üretimine geçti. Memleketleri Doğanhisar’dan esinlenerek Hisar adını alarak markalaştı. 

Şirket, marka tesciliyle beraber 1978’de İstanbul Florya’da 3 bin metrekare büyüklüğünde ilk fabrikasını hayata geçirdi. 110 çalışanla üretime başlandı. Aynı yıl makine sayılarıyla birlikte üretim kapasitesi de yükseltildi. Çelik tencere üretimine başlanmasıyla beraber artan talebi karşılamakta zorlanılınca bu kez daha büyük bir fabrika gündeme geldi. 

Satışa konu olan fabrika bitirildiğinde dönemin en yüksek kapasiteli, geniş ve modern tesisi olmuştu. Bu yeni fabrikayla birlikte şirket yurt dışına da yönelerek ihracata da adım atmıştı.

Kovid-19'la satılık otel ve fabrika sayıları patladı!


Geri Dön