27 / 04 / 2024

Kovid-19'la satılık otel ve fabrika sayıları patladı!

Kovid-19'la satılık otel ve fabrika sayıları patladı!

Bir zamanlar, “işçi aranıyor” ilanları ile kapısında afişler asılan fabrikalarda artık “Sahibinden satılık” ilanları görülüyor. 



Türkiye’de süren ekonomik kriz, Kovid-19 salgınının da etkisiyle tırmanışa geçti. Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre; yüzlerce işçinin çalıştığı fabrika, atölye ve büyük işletmeler birer birer kapandı. İşçi alacaklarını ve borçlarını ödemeyen işletme sahipleri çözümü fabrikalarını ve arsalarını satmakta buldu. Ege Bölgesi’nde, 700 bin ile 40 milyon TL arasında değişen fiyatlar ile fabrikalar satışa sunuldu. Binlerce ev, arsa, dükkân ve gayrimenkul ise ödenemeyen krediler ve borçlar yüzünden bankalar tarafından icra yoluyla satılmak için bekliyor.

Kovid-19 la satılık otel ve fabrika sayıları patladı!

150’YE YAKIN OTEL SATILIYOR 

Bir yıldır devam eden Kovid-19 salgını turizm sektörünü de etkiledi. Fabrikalardan sonra, aralarında 5 yıldızlı otellerin de olduğu turistik tesisler de birer birer sahipleri tarafından satışa sunuldu.

İzmir merkez ve Çeşme ilçelerinde 25, Fethiye, Bodrum, Datça, Marmaris 70, Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde 10 turizm tesisi satılıyor. Balıkesir’de 16, Çanakkale’de 4 ve Manisa’da bir adet otel sahipleri tarafından ilan verilerek satışa çıkarıldı.

Türkiye’nin üretim ve sanayi üssü ve ihracatın liderlerinden olan Ege Bölgesi’ndeki fabrikalar ve atölyeler ekonomik kriz, ihracatın azalması ve sektörün daralması gibi sebeplerden dolayı satışa sunuldu. Hemen hemen her organize sanayi bölgesinde satılık fabrika ilanları görülüyor. “Satılık” ilanlarının asıldığı fabrikalar internet ve emlakçılar aracılığıyla da satışta. 

Alıcı bekleyen fabrikaların çoğunun malzemeleri, cihazları ve makineleri ise parça parça satılıyor. Aldığı kredileri ödeyemeyen birçok fabrika ve otele ise bankalar aracılığıyla haciz kondu. Onlarca işletme icradan satılmak için bekliyor. Emlakçılar ve internet siteleri üzerinden satılık fabrikalar ise ağırlıklı olarak Kemalpaşa, Torbalı, Çiğli, Bornova, Menderes ve Menemen’de bulunuyor.

Ege Bölgesi’nde çalışan 50 fabrika sahibi tarafından satılması için ilan verilirken, 100’ü aşkın kapatılan fabrikaların arsaları, atölyeleri ve büyük sanayi kuruluşları ilanlar ile satılmayı bekliyor.

Büyük AVM’ler bankaların olabilir!

Bankalardaki satılık gayrimenkul sayılarına Kovid-19 dopingi!


Geri Dön