12 / 05 / 2024

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapuya sahip olan pek çok vatandaş bulunmaktadır. Hisseli tapu satışı yapılabilir mi yapılmaz mı? Hisseli tapu satışı için ne gerekli? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!



HİSSELİ TAPU SATIŞI İÇİN NE GEREKLİ?

Hisseli tapu satılır mı satılmaz mı vatandaşların belli aralıklar ile sorduğu sorulardan biridir. Hisseli tapunun satışının önünde herhangi bir engel yoktur. Satış Noter'de yapılan sözleşme ile ya da tapu sicilinde gerçekleştirilir. Burada bilinmesi gereken önemli bir detay vardır. O da diğer pay sahiplerinin bir önalım / şufa hakkına sahip olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

HİSSELİ TAPUDA HABERSİZ SATIŞ İPTAL EDİLİR Mİ?

Hisseli taşınmaz adı altındaki mallarda hissedarlardan biri hissesini satmak isterse, ilk yapılması gereken ortaklardan birine satmak için tapudan bir ihtarname çekmelidir. Eğer diğer ortak satın almak istemezse, bunu yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. Bu işlemler yapılmadan ortaklardan biri kendi hissesini satarsa, satış iptal davası açabilir.

TAPU İPTALİ DAVASI NEDİR?

Tapu iptali davası nedir, tapu iptal davası nasıl açılır? Tapu iptal davasının açılması için öncelikle taşınmazın bulunduğu bölgenin asliye hukuk mahkemesine müracaat edilmesi gerekiyor. Davacı, mahkemeye tapu iptal davası dilekçesi hazırlanır. Dilekçede incelenmesi istenen kanıtlar açık bir şekilde belirtilir. İptal davası açıldıktan hemen sonra bu süre içinde bilirkişi raporları ve tanık ifadelerine bakılır. Dava sürecinde kanıtların gerçek olması halinde ve mülkiyet hakkı sahibinin gerekçelerini kanıtlaması da istenmektedir.

KAÇ YAŞINDAN SONRA MAL SATIŞI YAPILAMAZ?

Mal satışının gerçekleşmesi için belli başlı kriterler bulunmaktadır. Tapuda yaş sınırı 18 ve 65 yaş sınırı olarak belirlenmiştir. 18 yaşının altındakiler işlem yapamazlar aynı şekilde 65 yaşının üzerindekilerin de gerekli sağlık raporları aldıkları takdirde ve raporda da akli melekeleri yerindedir şeklinde bir sonuç çıkar ise mal alım ve satışı kolaylıkla yapabilir.

TOKİ başvuru onaylandı mı nasıl öğrenebilirim?

Vefat durumunda promosyon geri alınır mı?

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak 2022?


Geri Dön