29 / 04 / 2024

Hollanda gayrimenkul sektörü için fırsat taşıyor!

Hollanda gayrimenkul sektörü için fırsat taşıyor!

Lahey Ticaret Müşavir Yardımcısı Aşkın Pekel, 'Hollanda Pazarı ve Ticaret Fırsatları'nda Hollanda'nın inşaat sektörü için fırsat taşıdığını dile getirdi. 



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi dahilinde 'Hollanda Pazarı ve Ticaret Fırsatları' programı gerçekleştirildi. Lahey Ticaret Müşavir Yardımcısı Aşkın Pekel, 1.5 trilyon dolarlık ticaret hacmine sahip Hollanda'nın konut arzı açığı sebebiyle inşaat sektörü için büyük fırsat taşıdığını dile getirdi.

Yeni Mesaj'da yer alan habere göre; BTSO tarafından Temmuz ayından bu yana düzenlenen webinarlar serisinin 36.'sı 'Hollanda Pazarı ve Ticaret Fırsatları' programıyla devam etti. Programa, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Lahey Ticaret Müşavir Yardımcısı Aşkın Pekel ve Deventer Ticaret Ataşesi Volkan Ümit Takış ile iş dünyası temsilcileri katıldı. Türkiye ve Hollanda arasındaki ticari ilişkilerin 4 asır öncesine dayandığını kaydeden Cüneyt Şener, "Bursa'mızın Hollanda ile ticari ilişkilerine baktığımızda kentimizde Hollanda sermayeli 15 firma bulunuyor. Hollanda'ya ihracat gerçekleştiren Bursalı işletme sayısı ise 600. Oda olarak üyelerimizin ihracat pazarlarında daha etkili oyuncu olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Hollanda gayrimenkul sektörü için fırsat taşıyor!

Pekel, Türkiye'de 3 bine yakın Hollandalı firmanın faaliyette olduğunu söyledi. İnşaat sektörü açısından Hollanda'nın büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Pekel, Hollanda'da 2016 yılından bu yana ciddi bir konut arzı açığı olduğuna dikkat çekti. Türkiye'deki inşaat sektörü temsilcileri için Hollanda'nın fırsat taşıdığını söyleyen Pekel, 'Bu konut arzı açığının sebebi, inşaat malzemeleri konusunda bazı çevresel düzenlemelerdir. Yılda 75 bin konut arzı olması gerekiyor. Bu 5-6 senedir karşılanamıyor. Dolayısıyla ciddi bir konut arzı açığı oluştu. Sektör temsilcileri, emlakçılar, kiracılar ve ekosistem içindeki gruplar örgütlenip bu konuda lobi üzere faaliyete geçtiler. Yakın dönemde konut alanında ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. İnşaat sektörü için Hollanda'da ciddi bir fırsat var. Bizim hedefimiz firmalarımızı doğru yönlendirmek. Pazara girişlerinde doğru ipuçları vermek. Organizasyondan dolayı BTSO'ya teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye en çok gayrimenkul yatırımı Hollanda'dan!

 


Geri Dön