06 / 05 / 2024

Home ofis ile ofis farkları nelerdir?

Home ofis ile ofis farkları nelerdir?

Home ofisler, hem ofis hem de ev dizaynını içinde barındıran daireler olarak karşımıza çıkıyor. Home ofis ile ofis farkları nelerdir? Home ofis daire özellikleri nelerdir?



Home ofis ile ofis farkları nelerdir?

Birçok kimsenin çalışma ortamı olan ofisler, "işyeri" olarak da tanımlanıyor. Ofiste, söz konusu işi gerektircek malzeme ve mobilyalar yer alıyor. Bunun dışında iş ile ilgisi olmayan malzeme veya mobilyalara ofiste yer verilmiyor.


Buna karşın, her geçen gün daha da yaygınlaşan home ofisler, hem ofis hem de ev dizaynını içinde barındıran daireler olarak karşımıza çıkıyor.


Burada hem işin gerektirdiği malzeme ve mobilyalara yer verilirken; hem de bir meskende olması gerekli malzeme ve mobilyalara yer veriliyor. Peki home ofisin normal ofisten farkları nelerdir?


Home ofis özellikleri..

Home ofis tarzı dairelerde bilgisayar, telefon, internet bağlantısı, yazıcı, tarayıcı, fotokopi ve faks makinesi gibi yapılacak işin gerektirdiği araç ve gereçlere yer veriliyor.


Aynı zamanda bir evde olması gereken; yatak odası, oturma odası, mutfak ve banyo gibi diğer odalar da home ofisin içinde yer alıyor. Home ofis, bulunduğu projeye göre evin bir bölümü olabileceği gibi, tek odalı bir evin tamamı şeklinde de tasarlanabiliyor.


Home ofisi, serbest çalışanlar; evinde işini yürütebilen meslek gruplarına mensup kimseler tercih ederken; normal ofisleri ise bu şekilde çalışması mümkün olmayan çalışanlar tercih ediyor.


Home ofisi, normal ofislerden ayıran en önemli özellik ise, home ofis satışlarında KDV oranı yüzde 1 iken; ofis satışlarında KDV oranının yüzde 18 olması.


Home ofis daire kuralları..

- Günü iş ve ev olarak saatlere bölmek. Çalışmak için yine belli bir mesai saati bölmek, iş hayatında başarıyı getirecektir.

- Ofiste çalışıyormuş gibi disiplinli bir şekilde çalışmak.

- Aynı ortamda saatlerce bulunmak insan sağlığı açısından zararlı olduğu için yine erken kalkıp, spor gibi aktivitelerde bulunmak faydalı olabilir.

- Yeme alışkanlıklarını kontrol altında tutmak.

- Home ofis çalışırken de tatil yapmak.


Home ofis ne demek?


Geri Dön