22 / 05 / 2024

Hükümet düğmeye bastı! 7 bin 693 lirayı devlet karşılayacak!

Hükümet düğmeye bastı! 7 bin 693 lirayı devlet karşılayacak!

Devlet uzun süreli işsizliği sonlandırmak için primde teşvik verecek. Buna göre son 6 aydır işsiz olanları istihdam eden firmalar desteklenecek. 1.025-7.693 TL arasında değişen sosyal güvenlik primi işveren payı devlet tarafından ödenecek. İşte detaylar...



Devlet uzun süreli işsizliği bitirmek için primlerde teşvik musluğunu sonuna kadar açtı. Devlet, işsizleri çalıştıran özel sektör işverenlerinin, prime esas kazançlarının üst sınırına kadar, sosyal güvenlik primlerinden işveren hissesini bu yılın sonuna kadar karşılayacak. Bu kapsamda 1025 liradan 7 bin 693 liraya kadar değişen sosyal güvenlik primlerinin işveren payı devlet tarafından karşılanacak. Özel sektör işverenleri, son 6 aydır işsiz kalanlar için bu destekten yararlanacak.

İşte istihdam seferberliği ve ödemelerle ilgili tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön