16 / 06 / 2024

işverene destek 2022

işverene destek 2022

Devlet uzun süreli işsizliği sonlandırmak için primde teşvik verecek. Buna göre son 6 aydır işsiz olanları istihdam eden firmalar desteklenecek. 1.025-7.693 TL arasında değişen sosyal güvenlik primi işveren payı devlet tarafından ödenecek. İşte detaylar...

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tarımsal destekleme ödemeleri çerçevesinde Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenecek tutar kilogram başına artırıldı. Peki  yağlık ayçiçeği için kilogram başına ne kadar destek verilecek? 

Aile destek, evde bakım, 65 yaş, engelli aylığı! Tutarlar sil baştan değişti! e-Devlet'ten başvuranlar yaşadı!

Devlet tarafından durumu yetersiz olanlar için destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aile destek, evde bakım, engelli aylığı gibi ödemelerde güncellenen memur maaşları kast sayısında artışlar yaşandı. utarlar sil baştan değişti! İşte güncel destek ödemeleri...

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...

Milyonların gelirini arttıracak torba yasa Meclis’e geliyor! Emekli ve memurun gözü temmuz ayında!

Memur ve emekli maaş zammı için gözler temmuz ayına çevrildi. Meclis bayramdan sonra yoğun bir mesaiye başlayacak. Bu kapsamda, emekli, memur ve işverene destek konuları masaya yatırılacak.

Yeni asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar oldu?

Yeni asgari ücret bugün açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kamuoyuyla paylaştığı yeni asgari ücretin işverene maliyeti belli oldu.

Çiftçilere destek bu sefer Ziraat Bankası'ndan! İşte destek detayları!

Çiftçiler için verilecek yeni destek yeri belli oldu. Ziraat Bankası tarafından öyle bir destek açıklaması geldi ki, çiftçiler bu haber karşısında çok sevinecek. Peki yeni haber ne? 

Halkbank kadın girişimciler için destek veriyor! Bakın faizsiz kredinin tutarı ne kadar? 

Müjdeli haber Halkbank tarafından kadın vatandaşlara duyuruldu. Faizsiz kredi sayesinde girişimci kadın vatandaşlar sıfır faizli destek paketinden faydalanabilecek. Başvuru için gerekli detaylar haberimizde... 

EYT’de bu kez işverene müjdeli haber geldi! Rakam tam 50 milyar TL!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bu kez işverene müjdeli haber geldi. Patronlara kıdem tazminatı ile ilgili sevindiren haberi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati verdi.

EYT’de bir müjde de İşverene! Kişi başı 500 TL destek geliyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na bugün sunuldu. Teklifle 2.5 milyon kişiye emeklilik yolu açılırken ayrıca işverenler için de sürpriz bir destek olacağı bildirildi.

İşverene  EYT desteğinde sevindiren haber!  25 milyar TL’yi bulacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, işverenleri de pek çok açıdan ilgilendiriyor. Düzenleme le oluşacak işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmek amacıyla alınan tedbirler çerçevesinde yeni Kredi Garanti Fonu (KGF) destek paketini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.

İŞKUR 2022’de kaç kişiyi işe yerleştirdi? İşte istihdamda ilk sıraya giren iller!

Milyonlarca kişinin iş başvurusu yapabildiği İŞKUR’un 2022’de ne kadar kişiyi işe yerleştirdiği ve hangi illerin ilk sırada geldiği belirlendi. İşte merak edilenlerin yanıtı…  

EYT'de işverene destek! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemede işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik tedbirler kapsamında, yüzde 75 kefalet oranıyla Kredi Garanti Fonu desteği verilecek.

2023 asgari ücretle birlikte işveren desteği değişti mi? Asgari ücrete devlet desteği ne kadar?

Yeni asgari ücrete göre işverene ne kadar destek verilecek? bu soru işverenler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

işverene destek 2022 Haberi

işverene destek 2022

Devlet uzun süreli işsizliği bitirmek için primlerde teşvik musluğunu sonuna kadar açtı. Devlet, işsizleri çalıştıran özel sektör işverenlerinin, prime esas kazançlarının üst sınırına kadar, sosyal güvenlik primlerinden işveren hissesini bu yılın sonuna kadar karşılayacak. Bu kapsamda 1025 liradan 7 bin 693 liraya kadar değişen sosyal güvenlik primlerinin işveren payı devlet tarafından karşılanacak. Özel sektör işverenleri, son 6 aydır işsiz kalanlar için bu destekten yararlanacak.

İşte istihdam seferberliği ve ödemelerle ilgili tüm detaylar...

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALANLARA DA ÖNCELİK

Hükümet, kadın, genç ve engelli vatandaşların istihdamının artırılması, stratejik yatırımların özendirilmesi, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması amacıyla işverenlere sigorta prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanma imkânı sunuyor.  İŞKUR tarafından bu yıl verilen 4 prim teşvikinin ayrıntıları şu şekilde:

ASGARİ ÜCRETTEN HESAPLANAN PRİMİN TAMAMI KARŞILANACAK

İşsizlik yardımı alanlarını işe alan işletmeler...