02 / 05 / 2024

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

AK Parti hükümeti, yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için zabıtalarla sıkı takibe devam edecek.



BAKAN KİRİŞCİ: GÖZ AÇTIRMIYORUZ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca 2022 yılında gıda işletmelerine yönelik gerçekleştirilen 1 milyon 350 bin denetimde, 18 bin 413 olumsuzluk tespit edilerek para cezası uygulandı; 243 işletme için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, güvenilir gıdaya erişimi, en temel insan haklarından biri olarak gördüklerini belirterek konuyu hassasiyetle takip ettiklerini vurguladı. Bakan Kirişci, vatandaşın kaliteli, sağlıklı, güvenilir gıda ile beslenmesi için yoğun çaba gösterdiklerini kaydederek, “Ekiplerimizin gıda denetimleri 81 ilde aralıksız sürüyor. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün Alo 174 Gıda Hattı, değerli vatandaşlarımızın gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerini en kısa sürede sonuçlandırmak için çalışıyor. Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dahil olursa sonuç almak daha kolaylaşıyor. Vatandaşımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız” dedi.

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

‘İKTİDAR ÜLKEMİZİ 70’Lİ YILLARIN GÖRÜNTÜSÜNE MAHKÛM ETTİ’

Ucuz ürün kuyruklarına ilişkin konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AK Parti iktidarının ülkeyi 70’li yılların görüntüsüne mahkûm ettiğini ifade etti. Yokuş, “AK Parti’nin ülkemiz vatandaşlarını getirdiği durum ortada. AK Parti’nin yoksulluğa mahkûm ettiği vatandaşlarımız ucuz ürüne ulaşabilmek için soğuk ve kar dinlemiyor. Yurdun dört bir yanında oluşan ucuz gıda kuyruklarına şimdi de giysi kuyruğu eklendi. Her fırsatta ülkeyi uçurduklarını söyleyen iktidar mensupları pembe tablolar çizerken, vatandaşın gerçeği de bu ucuz ürün kuyrukları. AK Parti iktidarı ülkemize 70’li yılların kuyruklarını yaşatıyor. Ama halkımız ve gençlerimiz umutsuzluğa kapılmasın, önümüzdeki seçimde bu iktidara ülkemizi getirdiği durumun hesabını soracağız. İktidarımızda yoksulluğa son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 6 Şubat 2023 tarihinde saat 00.12'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,83 Türk Lirası, Euro 20,37 Türk Lirası, altının gramı ise bin 128 Türk Lirası değerinde.

“Pişman olursunuz” diyen Selçuk Geçer’den tarihi dolar uyarısı!

İslam Memiş paylaştı: İşte doların coşacağı tarih!

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön