02 / 05 / 2024

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme bugün Meclis Başkanlığı'na sunuldu. EYT şartları açıklandı ve hesaplama tabloları netleşti. İşte detaylar...



Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için 5 adımlı Meclis süreci start aldı. EYT'ye ilişkin teknik çalışma kanun teklifi haline getirilerek milletvekillerinin imzasına sunuldu. İmzalardan sonra EYT yasası teklifi yayımlandı ve Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar şartları ne oldu? EYT maaşı hesaplama işlemi nasıl olacak? 3600 ve 5400 prim günüyle emeklilik şartları ne olacak? EYT staj konusu yasada yer alacak mı?

İşte EYT hesaplama tablolarıyla birlikte merak edilen soruların yanıtları...

EYT MECLİS BAŞKANLIĞI'NA SUNULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT'de teknik çalışmayı tamamladı ve konuyu AK Parti milletvekillerine aktardı. AK Parti milletvekilleri EYT düzenlemesi için teknik metinleri kanun teklifi haline getirdi ve imzalar atıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT taslağı konusunda açıklamalarda bulundu.

EYT de şartlar belli oldu! İşte Meclis e gelen kanun teklifi!

Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin detaylarını paylaştı.

EYT platformlarının, hem AK Parti hem de MHP'yi ziyaretlerinde yaş şartının ortadan kaldırılmasını talep ettiğini anımsatan Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu konunun çözülmesi talimatı çerçevesinde çalışmaların ortaya konulduğunu anlattı.

Akbaşoğlu, EYT'ye ilişkin kanun teklifine, cuma günü yapılan değerlendirmeler neticesinde son şeklinin verildiğini açıkladı.

Teklifin, Cumhur İttifakı'nın milletvekilleri tarafından imzalanarak TBMM Başkanlığına sunulduğunu aktaran Akbaşoğlu, teklifin 2023 yılı içerisinde 2 milyon 250 bin çalışanı doğrudan etkilediğini; yaklaşık 5 milyon çalışana dokunduğunu, onların durumlarına dönük bir düzenlemeyi içerdiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön