17 / 05 / 2024

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme bugün Meclis Başkanlığı'na sunuldu. EYT şartları açıklandı ve hesaplama tabloları netleşti. İşte detaylar...



Tarihi bir günün yaşandığını dile getiren Akbaşoğlu, "Bir hayali gerçekleştiriyoruz. Yapılamaz denilen şeyleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu, sağlam bir iradenin istikrar ve güvenin büyük ve güçlü Türkiye vizyonunun, güçlü Türkiye'nin bir neticesidir." değerlendirmesinde bulundu.

"EYT SADE, UYGULANABİLİRLİĞİ BASİT, HAKLARI GENİŞLETİCİ DÜZENLEME"

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, teklifin içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Teklifle 3 şeyi düzenliyoruz: 4 maddeden müteşekkil bir teklif; ikisi esasa ilişkin, biri yürürlüğe, birisi de yürütmeye ilişkin. Sunduğumuz teklif, EYT'ye has, yalın, sade, uygulanabilirliği basit ve en genel, en kapsamlı şekilde, hakları genişletici şekilde bir düzenlemeyi ihtiva ediyor.

EYT de şartlar belli oldu! İşte Meclis e gelen kanun teklifi!

Birinci düzenlememiz; yaşa takılma engelinin kaldırılması. Yürürlükteki mevzuata göre, prim gün sayısını ve çalışma süresini, sigortalılık süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde yaşa takılmadan istisnasız emekli olabilme hakkına sahip. İster Bağkur'lu ister SSK'lı ister Emekli Sandığı hangi noktada olursa olsun, bu konuda emeklilikte yaşa takılma meselesi, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren artık tarihe kavuşmuş olacak. Kimler için; 8 Eylül 1999, bu tarih dahil olmak üzere, yani 9 Eylül 1999'dan önceye sigortalılık süresini mevcut mevzuata göre götürebilen her bir çalışanımız, artık yaş şartına bağlı olmaksızın emekli olabilecek.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 29 Ocak 2023 tarihinde saat 20.00'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.80 Türk Lirası, Euro 20,44 Türk Lirası, altının gramı ise bin 165 Türk Lirası değerinde.

Dolarla ilgili çarpıcı iddia! İkili kur sistemi başlıyor!

Benzin ve motorine yeni bir indirim mi geliyor? O firma elini taşın altına koydu!

BOTAŞ'tan doğalgaz faturaları için büyük müjde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön