27 / 04 / 2024

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde pek çok yeniliğin geldiğini belirten Demir, megakent için öncelikli ilçeleri de açıkladı. İşte o ilçeler...



Son günlerde yeni kentsel dönüşüm yasası sık sık gündeme geliyor. Hükümet ve uzman isimler yeni düzenleme ile ilgili peş peşe açıklamalarda bulunuyor. Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması da AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir'den geldi. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, katıldığı bir canlı yayında kentsel dönüşüm süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mustafa Demir, kentsel dönüşüm uygulamasının rızaya dayalı çalışmalar olduğunu vurguladı. 

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

VATANDAŞLAR SÜRECİ KENDİLERİ YÜRÜTÜYOR

Söz konusu açıklamasında "Onlara alternatif sunabileceğimiz daireler bunlar. 1 milyon 290 bin daire sahiib Yarısı Bizden kampanyasına başvuru yaptı. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı söz konusu vatandaşlarımıza konutların yıkılıp yapılmasına ilişkin tüm süreci kendileri sürdürüyorlar" ifadelerine yer veren Mustafa Demir, kentsel dönüşümde bina sakinlerinin 3/2'si çoğunluğu zaman zaman sağlayamadığının ve binada oturanların karar alamadığının altını çizdi.

Ayrıca ruhsat aşamasında büyük sorunlar yaşandığının da görüldüğünü dile getiren Mustafa Demir, o süreçte bütün kat maliklerinin karar alması gerektiğine dikkat çekerek, "Şimdi o da kalktı. Artık salt çoğunlukla karar verilebiliyor" açıklamasında bulundu.

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA DESTEĞİ NASIL OLACAK?

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, konutların normalde mülk sahiplerince yıkılabileceğini ancak sorun olması halinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığının da devreye girebileceğini söyledi. 

Burada hem kiracılar hem de konut sahipleri için destekler olduğunu vurgulayan Mustafa Demir, "5 bin 200 TL oranında bir destek var ama bu 2024 senesinde revizyon edilecek. Kiracı olsun gayrimenkul sahibi olsun tüm muhatapların yararlanabileceği destekler mevcut" bilgilerini paylaştı. 

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

İSTANBUL'DA ÖNCELİKLİ İLÇELER BELİRLENDİ 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, kentsel dönüşümde insanların artık yüzde 50 çoğunlukla karar alabileceği bir süreç olduğuna dikkat çekti. 

Demir, konuya ilişkin açıklamasında, yarısı bizden kampanyası kapsanmında değerlendirmelerin yapıldığına, mali destek açısından bu kampanyanın oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Mustafa Demir, İstanbul'da öncelikli olan yerleri de tek tek sıraladı. Megakent İstanbul'un  jeolojik yapısı ve belirlenmiş ilçeleri olduğuna dikkat çeken Demir, bu ilçeleri "Tuzla, Pendik, Kartal, Ataşehir, Fatih, Küçükçekmece, Bakırköy, Avcılar ve Adalar" diyerek açıkladı. 

Demir, konuya ilişkin açıklamasında başvuruların değerlendirilmesinde fay hattının dikkate alınacağı kanaatinde olduğunu da belirtti. 

Deprem uzmanından korkutan açıklama: 6 Şubat depremleri tüm fayları huzursuz etti! Malatya, İstanbul...

2024 yılı ehliyet ücretleri ne kadar olacak?

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!


Geri Dön