23 / 05 / 2024

Hükümetin ucuz konut projesinin perde arkası ortaya çıktı! Kritik plan devrede

Hükümetin ucuz konut projesinin perde arkası ortaya çıktı! Kritik plan devrede

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ilk defa konut alacaklara 10 yıl vadeli 0,99 faizli konut kredisinin detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sektör temsilcileri söz konusu projenin yüksek fiyatları çözmeye yetmeyeceğini söyledi.



YÜZDE 40 SINIRI ARTIRILSIN TALEBİ

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım da yüzde 40 bareminin esnetilmesi beklentisine işaret ederek, “Ruhsatını almış ya da başlamış projeleri içine alacak şekilde genişletilirse çok daha faydalı olur. Hem istihdam hem de üretim anlamında” diye konuştu.

Birçok oyuncunun şartlardan dolayı sektörden çekildiğini belirten Durbakayım, “Bu kararlardan, sektöre uzun yıllarını vermiş ancak son yıllardaki şartlardan dolayı mali yapısı bozulmuş firmaların da faydalanabilmesi adına gereken düzenlemelerin yapılacağını ümit ediyoruz” dedi."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön