02 / 05 / 2024

Hükümetten yanıt geldi: 500 TL ve 1000 TL'lik banknotlar çıkacak mı? 

Hükümetten yanıt geldi: 500 TL ve 1000 TL'lik banknotlar çıkacak mı? 

Bir süredir 500 ve 1000 TL'lik banknotların çıkıp çıkmayacağı konusu gündeme geliyordu. Konuyla ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. İşte detaylar...



Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşullar göz önünde bulunduran bazı ekonomistler tarafından 500 TL ve 1000 TL'lik banknotların çıkarılması önerisi gelmişti. Bu öneriye ilk kez hükümet tarafından bir cevap geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamayla bu tartışmaya son noktayı koydu. İşte detaylar...

Günlerdir 500 TL ve 1000 TL'lik banknotların piyasaya sürülüp sürülmeyeceği tartışılıyordu. Bu önemli konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son dakika bir açıklamada bulundu.

GÜNDEMDE BÖYLE BİR KONU YOK

Cevdet Yılmaz, 500 ve 1000 liralık banknotların basılacağına dair çıkan iddialara yanıt verdi.

500 ve 1000 liralık banknotların basılacağı iddialarına karşılık Cevdet Yılmaz, bu konunun gündemlerinde olmadığını açıkladı.

ESKİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI DA İDDİALARI REDDETMİŞTİ


Ayrıca, eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da benzer şekilde bu iddiaları reddederek, böyle bir hazırlık ve ihtiyaç olmadığını belirtmişti. Kavcıoğlu, bu konunun basit bir sosyal medya paylaşımıyla büyütüldüğünü ve ciddiye alınacak bir yanı olmadığını vurgulamıştı.

YENİ VERGİ ZAMLARI MI GELİYOR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program'da (OVP) 2024 yılında vergi gelirlerinin yüzde 73,2 artması öngörüsü üzerine bu artışın kaynağını açıkladı.

Habertürk-Bloomberg HT ortak yayınında konuşan Yılmaz, "2024'te vergi gelirleri nasıl artacak, vergi oranlarında bir artış olacak mı?" sorusuna yanıt vererek, "Vergi gelirlerindeki artış sadece vergi oranlarının artmasıyla gerçekleşmez" dedi ve vergi gelirlerini artırmanın dört etkene dayandığını açıkladı.

İlk etkenin, bütçe açığını azaltmak için alınan önlemler olduğunu belirten Yılmaz, ikinci etkenin kayıt dışı ekonomiyle mücadele kararlılığı olduğunu söyledi ve "Bu, vergi gelirleri üzerinde olumlu etkilere yol açacak" dedi.

Diğer iki etkenin ise "tahakkuk tahsilat oranlarını artırıcı idari tedbirler" ve "enflasyon" olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bununla birlikte, bu faktörler vergi gelirlerinde oransal bir değişiklik olmasa bile toplam vergi gelirlerinde farklılık yaratacaktır. Ayrıca, enflasyon kamunun gelirlerini ve giderlerini artırır. Bu da vergi gelirlerini artırır. Dolayısıyla, tüm bu faktörler göz önüne alındığında, vergi gelirlerindeki artışı açıklamak mümkün olduğunu düşünüyorum."

32'li tuvalet kağıdında büyük indirim: 189 TL'ye raflardaki yerini aldı! Elini çabuk tutan alır

iPhone 15 Pro almak için kaç gün çalışmak gerekiyor?

SON DAKİKA! 3.3 şiddetinde deprem!

Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? İşte son durum


Geri Dön