01 / 05 / 2024

Hulusi Belgü: AVM sektöründe 2014 yılın için 75 milyar dolar hedefleniyor!

Hulusi Belgü: AVM sektöründe 2014 yılın için 75 milyar dolar hedefleniyor!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği AYD Başkanı Hulusi Belgü, alışveriş merkezlerinin 2013 yılını 60 milyar dolar ciroyla kapatacağını, 2014'te 75 milyar dolar satış gelirine ulaşılmasını öngördüklerini söyledi...




AYD Başkanı Hulusi Belgü, alışveriş merkezlerinin 2013 yılını 60 milyar dolar ciroyla kapatacağını, 2014'te 75 milyar dolar satış gelirine ulaşılmasını öngördüklerini söyledi alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, sektörün bu yıl yüzde 20 büyüyerek 60 milyar dolar ciro yaptığını, 2014'de ise 75 milyar dolar ciroya ulaşılmasını öngördüklerini söyledi. Sektöglobal oyuncuların Türkiye pazarına gireceğinin işareti olduğunu kaydeden Belgü, şöyle devam etti: "Son yıllarda Türkiye gayrimenkul pazarı global yatırımcıların ilgi alanı içerisinde. Ancak bu yatırımcıların Türkiye'de yatırım rün 2013'te 60 milyar ciroya ulaş- yapabilmeleri için organize peratığını anlatan Belgü, "2014'te açıl- kendenin büyümesine engel teşmasını beklediğimiz AVM sayısı 35 ve AVM'lerin alanı 1.5 milyon metrekare. Hizmete girecek AVM'lerin yatırım değeri ortalama 7 milyar dolar olacak" dedi. 


Yeni yatırımcılar gelir 2013'te dünyanın önemli ticari gayrimenkul yatırımcıları arasında gösterilen Blackstone'nun Türkiye'de büyük bir portföy edinmiş olmasının 2014'te yeni kil edebilecek yasal düzenlemeler konusunda çok dikkatli davranılması gerekiyor. Gündemimizde olan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Yasa Taslağı'nda bunun da göz önüne alınarak değerlendirilmesi önemli. 


Serbest rekabeti engelleyici düzenlemeler global yatırımcıyı ürkütecek." Yabancıların alışverişi % 11 arttı YABANCILARIN yaptığı alışveriş oranlarına değinen Hulusi Belgü, şunları söyledi: "İstanbul Shopping Fest sırasında yapılan harcamalardan örnek vererek açıklayacak olursak yabancıların her geçen yıl yükselen oranlarda harcama yaptığını görüyoruz. 

23 günlük festivalde yabancı lari derneği kredi kartlarıyla yapılan alışveriş 450 milyon TL.Yabancıların alış5IS veriş oranı da yüzde 11 arttı. Yabancılar Türkiye'de giderek daha fazla alışveriş yapıyor hatta Türkiye'ye AVM'lere alışveriş için geliyor." 



Vatan Gazetesi 


Geri Dön