28 / 04 / 2024

Hyundai açıkladı! Hyundai Motor Company Ulsan'da elektrikli araç fabrikası açacak

Hyundai açıkladı! Hyundai Motor Company Ulsan'da elektrikli araç fabrikası açacak

Hyundai Motor Company, Kore otomotiv endüstrisinin kalbi olan Ulsan'daki mevcut kompleksine yeni bir elektrikli araç (EV) fabrikasının temel atma törenini yaptı. Açıklamada elektrikli araçlar için yeni bir tesis olduğu belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...



Hyundai Motor Company, Kore otomotiv endüstrisinin kalbi olan Ulsan'daki mevcut kompleksine yeni bir elektrikli araç fabrikası yapacak. Buna göre şirketten yapılan açıklama kapsamında elektrikli araçlara ayrılan bu yeni tesis, yarım asırdan fazla bir süre önce temelleri atılan Hyundai’nin marka mirasına da özel bir saygı duruşu olarak nitelendirmekte. Açılacak olan bu yeni tesis aynı zamanda Hyundai'nin elektrifikasyon çağındaki mobilite üretiminin de merkezi olacak.

Otomotiv alanındaki bilgi birikimini ve teknolojik yeteneklerini aktif olarak geliştirecek olan Hyundai, insan odaklı hümanizmi de temel alarak elektrifikasyon çağında insanlığın yararına yenilikler yapmaya devam edeceğini duyurdu.

Hyundai açıkladı! Hyundai Motor Company Ulsan da elektrikli araç fabrikası açacak

DOĞA İLE BİR ARADA YAŞAMA ALANI

1968 senesinde bir montaj fabrikası olarak işe başlayan Hyundai Ulsan Fabrikası, kısa bir süre içinde önemli üretim adetlerine ulaşarak giderek büyüdü. Ulsan'daki elektrikli araç fabrikası ve yenilikçi üretim tesisleri ile birlikte donatılacak ve çalışanlar için en uygun çalışma ortamını ve doğa ile bir arada yaşama alanı sunacak. Fabrikada yıllık 200 bin adetlik üretim kapasitesine sahip, 548 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Yaklaşık olarak 2 trilyon Güney Kore wonu (1,53 milyar dolar) yatırımla hizmete girecek olan fabrika, seri üretimine ise 2026 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını bildirdi. Yeni tesiste üretilecek ilk model, Hyundai’nin lüks markası Genesis'in elektrikli SUV'u olacak. 

HYUNDAİ MOTOR ÜRETİYOR MU? 

Hyundai Assan, ülkemizde Hyundai Motor Company ve Kibar Holding ortaklığı ile birlikte yönetilmektedir. Markanın Avrupa'daki kompakt otomobil üssü konumunda yer alan Hyundai Assan, 2 bin 550 çalışanı ile birlikte maksimum seviyede 230 bin adet i10, i20 ve BAYON modellerini üretmektedir.

HYUNDAİ DÜNYADA KAÇINCI?

Hyundai, Korece çağdaş, modern anlamına gelen Güney Kore merkezli bir araba üreticisidir. Hyundai dünyanın en büyük otomobil üreticileri 2021 listesinde 10. sırada bulunuyor. Firma aynı zamanda dünyanın en büyük 2. otomobil fabrikasına sahip.

Hyundai'den kasım ayına özel büyük indirim fırsatı! Hyundai hem indirim hem de sıfır faiz kampanyası yapacak

Hyundai'nin yenilenen Ioniq 5 modeli ilk kez görüldü


Geri Dön