25 / 07 / 2024

IAAF 'a 'şantiyeden naklen yayın' hizmeti!

IAAF 'a 'şantiyeden naklen yayın' hizmeti!

2012  Dünya Salon Atletizm şžampiyonası ile ilgili İstanbul"daki salon değişikliği  nedeniyle IAAF yetkililerinin,  yeni tesis inşaatının yetişmeyeceği yönündeki tedirginliğini azaltmak amacıyla  spor teşkilatı IAAF"a 'şantiyeden naklen yayın' sağlayacak


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Türkiye"nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2012  Dünya Salon Atletizm şžampiyonası ile ilgili İstanbul"daki salon değişikliği  nedeniyle Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) yetkililerinin,  yeni tesis inşaatının yetişmeyeceği yönündeki tedirginliğini azaltmak amacıyla  spor teşkilatı IAAF"a 'şantiyeden naklen yayın' sağlayacak.

IAAF yetkilileri, eylül ayı sonunda İstanbul"da gerçekleştirdikleri  incelemeler sonunda bir basın toplantısı düzenleyerek, şampiyonanın başlamasına  18 ay gibi kısa bir süre kalmasının ve henüz spor salonunun bulunmamasının  kendilerini endişelendirdiğini açıklamışlardı. Yetkililer, şampiyonanın önce  Sinan Erdem"de yapılacağının taahhüt edilmesine arşın, daha sonra yeni bir salon  yapımının gündeme geldiğini, organizasyonun Türkiye"ye verildiği 2007"den bu yana  somut bir adım atılamamasının sıkıntı yarattığını dile getirmişlerdi.

İNşžAATA KAMERALI GÖZETİM ÖNERİSİ

Spor teşkilatı, İstanbul"da incelemelerde bulunan IAAF yetkililerine,  salon inşaatında her hangi bir gecikmenin yaşanmayacağına dair devlet garantisi  verirken, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, endişelerin giderilmesi  amacıyla uluslararası federasyona bir öneri getirdi.

Genel Müdür Akgül"ün, Sinan Erdem Spor Salonu"nu yanındaki arazide devam  eden yeni salon inşaatının kamera sistemiyle canlı olarak izlenebileceği önerisi,  IAAF yetkililerince olumlu karşılandı. IAAF yetkilileri, Akgül"ün bu önerisinin,  uluslararası federasyonun resmi internet sayfasında da bir haber olarak  duyurulabileceğini ifade etti.  

Yunus Akgül"ün bir an önce uygulanması için talimat verdiği 'kameralı  gözetim' sistemiyle inşaat alanındaki çalışmalar, hem spor teşkilatı hem de IAAF  tarafından 24 saat canlı olarak internet aracılığıyla izlenebilecek. Türkiye, IAAF yetkililerine, salon inşaatının 30 Eylül 2011 tarihinde  tamamlanacağını taahhüt etmişti. İnşaatı süren salonun önünde bulunan yüklenici  firma tabelasında ise proje bitim tarihi olarak 15 Ağustos 2011 tarihi  bulunuyor.

Genel Müdür Yunus Akgül"ün kameralı gözetim önerisinin, daha önce  Ankara   Spor Salonu"nun inşaat aşamasında da uygulandığı öğrenildi.    Dünya Basketbol şžampiyonası finalleri öncesi 8 ay gibi kısa bir sürede  tamamlanan Ankara"daki spor salonu inşaatının, şantiye alanının hemen yanında  bulunan Türk Hava Kurumu Paraşüt Kulesi"ne yerleştirilen bir kamerayla 24 saat  canlı olarak FIBA tarafından izlendiği öğrenildi.
AA


Geri Dön