22 / 07 / 2024

İBA Deluxia Evleri 2017 sonunda teslim edilecek!

İBA Deluxia Evleri 2017 sonunda teslim edilecek!

Başak Konut Genel Müdürü Melih Görkyeni projeleri İBA Deluxia hakkında bilgi verdi . Proje İBA Residence ve İBA Home isimli 2 yapıdan oluşup 3 bin 250 metrekarelik arsa üzerinde inşa ediliyor.




Başak Konut Genel Müdürü Melih Görk, "Sektörde son yıllarda meydana gelen dalgalanmaların ardından koşulların düzelmesi ve sektörün desteklenmesiyle birlikte çok daha iyi çalışmalar yapılabileceği ve hem sektörde hem de ekonomide kayda değer bir büyüme olacağı kanısındayım" dedi ve yeni projeleri İBA Deluxia hakkında bilgi verdi 




İBA Delıma Ilonıe & Residence Projesi nerede hayata geçiyor? 



Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü 1 Caddesi No 140'la hayata geçirilen İBA Deluxia Projesi Eskişehir'de Fabrikalar Bölgesinde, ticaretin merkezinde, konfor ve lüksün kesiştiği noktada yükseliyor. 



İBA Deluxia adı nereden geliyor? 



Projenin adı. ailenin rahmetli büyüğü Sayın İbrahim Atılgan'ın isminin ve anısının yaşatılması için İBA olarak tercih edildi. 



Biraz da projenin özelliklerinden konuşalım... 



İBA Deluxia her biri 3 bin 250 metrekare olan arsalar üzerinde bulunan İBA Residence ve İBA Home isimli 2 yapıdan oluşmakta. İBA Residence toplamda 1 iş yeri ve 5 ofis + konut katı özelliğini barındıran tamamı ticari ruhsatlı bir proje. İBA Home yapısının ilk 2 katı iş yeri olarak projelendirilmiş olup daha sonraki 9 kat daire konseptinde planlanmıştır. Projenin, zeminden ısıtma, klima sistemi, mobilya, kapı ve mutlak, üst seğmeni seramik, parke, vitrifiye. 24 saat güvenlik gibi ayırt edici özellikleri bulunmakta. Planladığımız teslim tarihi 2017 yılı sonu. 



Sizce projenin en farklı yanı ne? 




Projenin en farklı yanı. ofislerin kişiye özel tasarlanacak olması. Aslında her 2 yapı projesinin ortak özelliği; burada mülk sahibi olacak toplamda 30 kadar seçkin kişiye tercih ettikleri bağımsız bölüm içinde seçecekleri, alternatifli yerleşim olanağı sunmak. Yani yapı. iç mekanda tadilat imkanı vermekte. Projemizin iç ve dış mekan tasarımları ülkemizin tanınmış ve başarılı mimarlarından Koray Yavuzer'in imzasını taşımakta. Bu bölümlerin satışı sonunda bu değerli 30 yatırımcı isim arasından kura ile belirlenecek isme de firmamızın ev hediyesi olarak Mercedes C180 hediyemiz olacak.



Eskişehir'in en köklü firmalarından biri olan Başak Grubu bize kısaca anlatır mısınız? 



Başak Grubu Ali Rıza Karık tarafından kurulmuş ve bir aile şirketi olarak çalışma hayatına başlamıştır. Yıllar içerisinde görevi devralan bugünkü Yönetim Kurulu Başkanı Kuruz Karık büyüme sürecini hızlandırarak yeni çalışmalara imza atlı. Başak Konul A.Ş., 1969 yılında Başak Kiremit adıyla kurulan ve günümüzde inşaat sektöründe hizmet veren 6 farklı firmanın oluşturduğu Başak Grubunun bir üyesidir. 2006 yılında kurulmuştur. Başak Grubu olarak 2007 yılında yeni bir oluşuma giden firma; Başak Çalı ve Cephe Sistemleri. Başak Konut. Has Hazır Beton. Agregasan Madencilik. Bşk. Enerji ve Bşk. Mimarlık'ı bünyesinde barındırmaktadır. 



Başak Konut un tamamlanmış ve devam eden projeleri olduğunu biliyoruz, bunlardan söz eder misiniz? 



Başak Konul, şimdiye kadar inşaası yapılan 860'nın üzerinde konut, iş yeri. ofis ve toplam 135 bin metrekarenin üzerinde inşaat projesine imza alınıştır. Sun Mili Konutları. Başak livleri. Başak Plaza. Kybele Konutları. Yaşam Park livleri-1 ve 2 ve Başak Residence projelerini halkımızla buluşturduk. Deluxia'nın yanı sıra Ihlamurkent Vadisi'nde yapımı süren Sıra villalar ve Sıra evler projeleri ile Eskişehir'de modern yapılar inşa etmeye ve doğru kentleşmeye katkıda bulunmaya devam etmekteyiz. 



Biraz da inşaat sektöründen ve alıcıların beklentilerinden söz eder misiniz?


İnşaat sektörü Türkiye'de etkinliğini büyü oranda artırmaya başlayan, nitelikli konut beklentilerinin ve taleplerinin artarak devam ettiği, son yılların en hareketli sektörlerinden biri. Türk insanının hayal standartlarının yükselmesi ve beklentilerin artması inşaat sektörüne olan ilgiyi artırıyor. Halkımız, yaşamlarını kaliteli hale getirecek, çocuklarına bırakabilecekleri, sadece basını sokacakları bir yer değil, yatırım olarak da konula olan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmakla. Bu nedenle, borsaya, allına yapılan yatırımlar arlık gayrimenkul yatırımlarıyla yer değiştiriyor. 



2017 yılında sektörden ve gayrimenkulden beklentiniz nedir? 



İnşaat sektörü, genelde dalgalı olsa da ekonomiyi zaman zaman ciddi bir ivmeyle yönlendirebilen lokomotif bir sektör olma özelliği taşıyor. Gayrimenkulun birçok sektöre doğrudan ve dolaylı yoldan etkisi var. Sadece bir kurumun işvereni olarak değil, yan ve destekleyici sektörlerle birlikte 5 milyona yakın kişinin istihdamını sağlayan oldukça büyük bir sektör.  Bu nedenle gelecek yıllara olan beklentilerimiz yüksek.


Geri Dön