30 / 06 / 2024

İBB 3 araziyi daha geri aldı: Tahsisler iptal ediliyor! 

İBB 3 araziyi daha geri aldı: Tahsisler iptal ediliyor! 

İBB Meclisi’nde büyükşehir belediyesine ait parseller CHP grubunun çoğunluk oylarıyla beraber geri alındı. Ayazağa’daki 2 dönümlük arazi, Beyoğlu ve Sancaktepe'deki araziler İBB'ye geçti. İşte ayrıntılar...



İBB Meclisi’nin haziran ayı oturumlarının son birleşimi yapıldı. Söz konusu bileşimde, üç ilçedeki 3 ayrı İBB parsel için önceki dönemde alınan tahsis kararları CHP’lilerin çoğunluk oylarının ardından iptal edildi. 

Söz konusu parseller, Ayazağa, Beyoğlu ve Sancaktepe'de yer alıyor.

İBB 3 araziyi daha geri aldı: Tahsisler iptal ediliyor!  

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; geri alınan parsellerden Beyoğlu Sütlüce'deki alan, Türk Hava Kurumu (THK) Beyoğlu Şube Başkanlığı’na havacılık, drone ve model uçak eğitimi gibi faaliyetlerde kullanılmaaı amacıyla 2020'de oybirliği ile bedelsiz şekilde 25 yıllığına tahsis edilmişti.

Bu tahsis, İBB ekiplerinin 15 Mayıs 2024'te gerçekleştirdiği nceleme sonucunda iptal edildi. İBB ekipleri, alanın 5 bin 500 metrekarelik bölümünün eğitim amaçlı kullanılırken, toplam 3 bin metrekarelik alanın “event house” şeklinde ticari amaçla kullanıldığını, düğün gibi organizasyonlar için kiralandığını belirledi. 

Tahsis edilen taşınmazın amaç dışı kullanılması sebebiyle tahsis kararının iptaline ilişkin karar alındı. Karara AK Parti grubu “tahsis amacı dışında kullanımların İBB tarafından kaldırılması sağlanarak Türk Hava Kurumu tarafından tahsis amacı doğrultusunda kullanılmaya devam etmesi gerekir” diyerek muhalefet şerhi düştü.

İBB 3 araziyi daha geri aldı: Tahsisler iptal ediliyor! 

1998 senesinde  Sarıyer Ayazağa’da İBB’ye ait 2 bin 146 metrekarelik parsel 49 yıllığına kültürel tesis ve öğrenci yurdu inşa edilmek üzere Şişli Camii Şerifi Vakfı’na kiraya verilmişti. Cami vakfına verilen “intifa hakkı sözleşmesi” İBB Başkanlığı tarafından inşai faaliyete alınmadığı için fesh edildi. “İntifa hakkı tesisi” meclis kararının iptali de İBB Meclis gündeminde yer aldı. 

CHP grubunun oyları ile intifa hakkı iptal edilen İBB’nin bir mülkü daha bu şekilde geri alınmış oldu. 

İSKİ’ye ait olan dere ıslah sınırları içinde yer alan Paşaköy Kurban Satış ve Kesim Yeri’nin  kurumun ihtiyacı olup olmadığı sorulmadan Sancaktepe Belediyesi’ne önceki dönemde yapılan 10 senelik bedelsiz tahsis kararı da iptal oldu. 

AK Parti grubu karara Sancaktepe Belediyesi’nin görüşünün alınmaması sebebiyle karşı çıktı. 

AVM'lerde ciro ve kira kavgası büyüyor: Kira uyarlama davalarında rayiç yüzde 10-15 daha düşük kalıyor! 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Emlak sitelerindeki ilanlar kira bedelinin tespitine esas alınır mı? 

Kira yardımının kesilmesine depremzedelerden tepki: Ya evi boşaltacağız ya da ev birleştireceğiz!


Geri Dön