30 / 04 / 2024

İstanbul'da suya 4,5 yılda yüzde 500 zam yapıldığı açıklandı...

İstanbul'da suya 4,5 yılda yüzde 500 zam yapıldığı açıklandı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tarife Komisyonu Başkanı Hidayet Erdöl, İBB yönetiminin İstanbul'da 4,5 senede suya yüzde 500, ulaşıma yüzde 476, otoparka ise 10 katı zam yaptığını kaydetti. İşte haberin detayları...



İBB Meclisi, kasım ayı altıncı birleşimi, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı'nın başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi. 

Buna göre, gündem dışı konuşma yapmak için söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi ve Tarife Komisyonu Başkanı Hidayet Erdöl, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ulaşım, otopark ve su fiyatları ile ilgili konuştu.

dunya.com'da yer alan habere göre; CHP'nin 2019 senesinden önce yayınladığı program kapsamında, bütün CHP'li belediyelerde, ulaşımın öğrencilere ücretsiz olacağının söylendiğini kaydeden Erdöl, İmamoğlu'nun da İstanbul'da ulaşımın ucuzlatılacağı, 25 yaş altındaki gençlere yüzde 40 indirim yapılacağı ve toplu taşımada ilk aktarmanın ücretsiz olacağı şeklindeki seçim vaatleri hakkında konuştu.

İstanbul da suya 4,5 yılda yüzde 500 zam yapıldığı açıklandı...

SUYA YÜZDE 500 ZAM YAPILDI

İmamoğlu'nun, su ile ilgili seçimden önce, "İstanbullara suyu ucuza kullandıracağız, açlık sınırı altındaki ailelerin faturalarına destek olacağız." diye vaatte bulunduğunu kaydeden Erdöl, şöyle konuştu: "Suyu siyasi emellerinize alet ettiniz. Buna göre, 5 senede  10'u olağan, 10'u olağanüstü olmak üzere toplamda 20 İSKİ Genel Kurulu yapıldı. Bu kapsamda yapılan 20 genel kurulun tamamına yakınında su zammı konusunu gündeme getirdiniz. Göreve geldiğiniz tarihten önce İstanbulluların metreküpünü 4 liraya kullandığı suyu  23,72 liraya yükselterek  suya 4,5 yılda yüzde 500 oranında zam yaptınız." ifadelerini kullandı. 

Erdöl, sözlerini şöyle dedi: "Şunu üzülerek belirtmek istiyorum. CHP'li adayların, seçim uğruna verdiği hayali vaatlere zaten geçmişten bu yana aşinayız ancak sadece günü kurtarmak için yapılan bu demode siyaset anlayışını insanımız hak etmiyor. Şimdi Sayın İmamoğlu'na meclis kürsüsünden soruyorum. Vatandaşa ücretsiz İSPARK sözü verip seçimden sonra bu sözü hatırlamamak, seçim uğruna halkı kandırmak, hangi vicdana sığıyor? Hanelere indirimli su, öğrenciye ücretsiz ulaşım sözü verip insanların hayalleriyle oynamak hangi vicdana sığıyor? Kendisi bu vaatlerini yerine getirmek istedi de elini tutan mı oldu?" dedi.

Son dakika! İstanbul'da suya zam yapıldı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi talep etti! İstanbul'da suya yüzde 48 zam isteniyor...

İSKİ'den son dakika açıklaması! İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi uygulanacak


 


Geri Dön